Acum aproape un an, la restaurantul Yacht Club, Nuami Dinescu a dat proba pentru emisiunea lui Teo. „Atunci am facut curațenie luna și așa m-au angajat”.
Dupa multe emisiuni, a venit momentul în care Teo a întrebat-o în gluma, în show: „Tanțo, de ce te-am angajat eu pe tine?
” Iar raspunsul „i-a scapat” tot în gluma: „Ca sa stau degeaba, doamna!”. Despre cafeneaua lui Teo, Tanța ne dezvaluie un secret: acolo se servesc doar prajiturele, apa, suc și cafea. „Ca sa se simta omul bine și sa-și dea drumul la vorba”. Dar nici ea și nici Teo nu se mai ating de dulciurile din platou „din spirit de fronda”.
Cît privește arta culinara, Tanța este experta într-o rețeta marocana învațata de la o prietena veche, un fel de pizza facuta din oua batute (care țin loc de blat) peste care se adauga bucați mari de cartofi prajiți, afumatura și ceva legume. În legatura cu talentul ei culinar ține sa aminteasca și o întîmplare petrecuta pe vremea cînd lucra la teatrul de la Craiova.
Împarțea apartamentul cu o prietena, la ziua careia au invitat și cîțiva greci, studenți la medicina. Tanța a fost cea care a stabilit meniul, iar cei trei, impresionați de creativitatea ei („am combinat tot ce era prin casa!”), au invitat-o sa se ocupe de un restaurant pe care voiau sa-l deschida într-una din insulele grecești.
Și pentru revista noastra a vrut sa-și demonstreze respectiva creativitate („deși e vara și totul trebuie sa fie foarte simplu, ca sa nu stai mult în bucatarie”). A preferat același loc unde a fost aleasa pentru cafeneaua lui Teo, restaurantul Yacht Club.
Sashimi
Se iau opt bucațele de file de șalau marinat în sos de lamîie, la care se adauga salata verde cu brînza rasa. Pentru gust, sînt indicate pe același platou cubulețe de pepene galben
Ficaței cu cartofi
Ficatul de rața se frige pe gratar. Apoi cartofii se fierb și pe fiecare feliuța de cartof se pune cîte o bucațica de ficat. Se condimenteaza cu sos de usturoi verde, cu sare și piper.
Sursa: ProTv Magazin