Acum ori niciodata

Apropo.ro / 01.07.2002, 09:40
Acum ori niciodata
Doar doi capi de serie dintre primii 16 ai tabloului masculin au trecut de prima saptamîna la Wimbledon. Tim Henman si Greg Rusedski continua sa mentina vie speranta britanicilor pentru un nou titlu, care ar veni dupa o pauza de 66 de ani. Cel mai periculos adversar al celor doi este însa

Doar doi capi de serie dintre primii 16 ai tabloului masculin au trecut de prima saptamîna la Wimbledon. Tim Henman si Greg Rusedski continua sa mentina vie speranta britanicilor pentru un nou titlu, care ar veni dupa o pauza de 66 de ani. Cel mai periculos adversar al celor doi este însa liderul mondial, australianul Lleyton Hewitt.

„Tim, Greg, daca nici anul acesta nu cîstigati, s-ar putea sa nu mai aveti alta ocazie”, titra zilele trecute popularul cotidian The Sun.

Dupa o prima saptamîna halucinanta, ieri a fost pauza la Wimbledon. Regula care nu se încalca orice s-ar întîmpla. Nici daca ploua în fiecare zi. Timp suficient pentru a se cîntari sansele la titlu ale jucatorilor ramasi pe tablou. Nicicînd n-a fost grila masculina atît de saraca în favoriti. Dintre primii 16 au supravietuit doar doi: Lleyton Hewitt (1) si Tim Henman (4). Cele mai socante eliminari le-au suferit Marat Safin, Andre Agassi, Pete Sampras si Evgheni Kafelnikov, dar si alte nume importante au disparut prematur din peisaj: Thomas Johansson, Roger Federer sau Andy Roddick.

În aceste conditii, Tim Henman a devenit superfavorit la casele de pariuri. El are în sprijin cele trei semifinale reusite în anii trecuti la Wimbledon, jocul agresiv de serviciu-voleu si sustinerea neconditionata a unei tari întregi. Totusi, daca nu va fi Tim, britanicii s-ar multumi si cu o victorie a lui Greg Rusedski, canadianul naturalizat acum 7 ani.

Cel mai aprig adversar al celor doi este Lleyton Hewitt, aflat pe aceeasi parte de tablou cu Henman. Nu sînt de lasat deoparte nici oamenii cu servicii bubuitoare, Mark Philippoussis si Richard Krajicek, ultimul fiind campionul din 1996. Doar ca ei se vor întîlni azi în „optimi” si doar unul va merge mai departe. Orice s-ar întîmpla, editia din acest an a Wimbledon-ului va ramîne în istorie drept una dintre cele mai ciudate. Poate din cauza ca n-a picat nici un strop de ploaie?

N-a pierdut nici un set

Lleyton Hewitt, favoritul principal de la Wimbledon, vrea sa devina primul australian de la Pat Cash (1987) încoace care cîstiga titlul la Londra. „Îmi aduc aminte de ziua cînd Pat a învins. La noi a fost sarbatoare. Dupa parerea mea, Wimbledonul e cel mai important concurs si am visat de mic sa joc aici”, a spus Lleyton. „Anul acesta m-am simtit bine de la începutul turneului”, a explicat el. „N-am pierdut nici un set în primele trei tururi. Si serviciul mi-a mers bine”. Alaturi de Hewitt însa, în runda a patra au avansat alti doi australieni: Mark Philippoussis si Wayne Arthurs.

REZULTATE

feminin, turul 3: V. Williams (SUA, 1)-Drake (Can) 5-7, 6-2, 6-1; Henin (Bel, 6)-Casanova (Elv) 6-4, 6-4; masculin, turul 3: Hewitt (Aus, 1)-Knowle (Aut) 6-2, 6-1, 6-3; Schalken (Ola)-Morrison (SUA) 6-4, 7-6 (7), 6-0; program „optimi”, feminin: V. Williams (SUA, 1)-Raymond (SUA, 16); Maleeva (Bul, 19)-Lihovteva (Rus); Seles (SUA, 4)-Tanasugarn (Tha, 20); Dementieva (Rus, 12)-Henin (Bel, 6); Granville (SUA)-Mauresmo (Fra, 9); Daniilidou (Gre)-Capriati (SUA, 3); Dokici (Iug, 7)-Hantuchova (Svk, 11); Rubin (SUA)-S. Williams (SUA, 2);

masculin: Hewitt (Aus, 1)-Iujnîi (Rus); Schalken (Ola, 18)-Vacek (Ceh); Henman (M.Br, 4)-Kratochvil (Elv); Lopez (Spa)-Sa (Bra); Malisse (Bel, 27)-Rusedski (M.Br, 23); Philippoussis (Aus)-Krajicek (Ola); Nalbandian (Arg, 28)-Arthurs (Aus); Lapentti (Ecu, 22)-Clement (Fra).

Sursa: www.prosport.ro