Inapoi pentru 11 minute

Apropo.ro / 07.06.2002, 08:19
Inapoi pentru 11 minute
Dupa nasterea fiului sau, Marius, Andrei Pavel s-a întors ieri dimineata la Paris pentru continuarea meciului din "sferturi" cu Alex Corretja. Românul a pierdut însa, 6-7 (5), 5-7, 5-7. Începînd de marti, Andrei Pavel a trait ca într-un vis. Meciul început contra lui Corretja, cele doua

Dupa nasterea fiului sau, Marius, Andrei Pavel s-a întors ieri dimineata la Paris pentru continuarea meciului din „sferturi” cu Alex Corretja. Românul a pierdut însa, 6-7 (5), 5-7, 5-7.

Începînd de marti, Andrei Pavel a trait ca într-un vis. Meciul început contra lui Corretja, cele doua seturi pierdute dupa o lupta strînsa, întreruperea din cauza întunericului. A urmat ziua halucinanta de miercuri, cu telefonul primit dimineata de la sotia sa, Simone, care îi spunea ca mai are putin si va naste.

Jucatorul român n-a stat pe gînduri, a vorbit cu arbitrul principal al turneului de la Roland Garros, Stefan Fransson, s-a urcat în masina si a pornit spre Germania. Vremea urîta din Paris l-a ajutat, disputa cu spaniolul neputînd sa aiba loc din cauza ploii insistente si a frigului patrunzator. În tot acest timp, Pavel parcurgea cei 700 de kilometri care despart capitala Frantei de oraselul Borgolzhausen, unde locuieste tenismanul.

Întîrziati de accidente

„Nu am putut conduce foarte repede pentru ca au fost trei accidente pe drum, doua în Franta si unul în Belgia”, a explicat Andrei. „În mod normal, trebuia sa dureze sase ore, sase ore si jumatate, dar au fost peste opt. Nu se vedea nimic din pricina ploii, mai ales în Germania”. A ajuns acasa la 21:10 si s-a îndreptat spre spitalul din Dissen, unde se aflau sotia si nou-nascutul.

„În momentul în care a venit pe lume mai aveam o ora si jumatate de condus pîna la clinica. „, a povestit Pavel. Copilul a avut la nastere 3,250 kilograme si 51 de centimetri. El va primi numele de Marius.

„Am stat doua ore cu ei, apoi, pe la 12 noaptea, am plecat înapoi. Am ajuns la Paris la 5 si jumatate dimineata, am deschis portile complexului de tenis”, continua Andrei. „De fapt, paznicul nu ne-a recunoscut, pe mine si pe Jan, fizioterapeutul meu. A luat legatura cu un coleg al lui, crezînd ca avem acreditari false. Dupa ce s-a uitat cu atentie la poza, ne-a lasat sa intram. Am dormit doua ore pe canapea în salonul jucatorilor, dupa ce atipisem vreo ora si în masina”.

„As fi plecat oricum”

La prînz, a intrat pe teren pentru continuarea disputei din „sferturi”, oprita din motive de vizibilitate redusa. Tabela arata: Corretja-Pavel 7-6 (5), 7-5, 4-5. Lucrurile s-au derulat foarte repede. La capatul a 11 minute de joc si 3 game-uri, spaniolul a încheiat în avantaj si setul al treilea, 7-5. Asa s-a sfîrsit cel mai palpitant parcurs al lui Andrei la Roland Garros. Calificat în premiera între primii opt, devenit tata cu doua saptamîni mai devreme decît se astepta, mai bogat cu 103.000 de euro si 50 de puncte ATP. Pe locul întîi, jucatorul român asaza, fara ezitare, nasterea micului Marius. „Chiar daca n-ar fi plouat, tot as fi plecat. A fost una din zilele acelea în care am stiut ca se va întîmpla ceva”.

Declaratii:

„Cînd ai vrea sa te duci acasa, atunci joci mai bine. Am crezut ca bebelusul ma va lasa sa mai disput macar un meci, dar el a vrut sa iasa”.

„N-am sa uit aceasta zi toata viata. Cred ca as fi ramas la Paris doar daca eram în semifinala”

„De ce m-am întors sa joc? Nu voiam sa cedez. Trebuia sa-mi mai acord o sansa, sa încerc”

„Am baut Cola si am mîncat ciocolate energizante toata noaptea. Apoi am trecut pe cafea cu lapte. Sînt foarte obosit. În primul game abia m-am putut misca”

Din nou în Germania

Ieri, Andrei Pavel a pornit din nou spre Germania. Întrebat ce modalitate de transport va alege de data aceasta, el a raspuns ca oscileaza între avion si un nou drum cu masina, dar la viteza mai mica. „Dureaza la fel de mult în ambele cazuri. Nu exista zbor direct, trebuie sa mergem întîi la Frankfurt”, a explicat el. Andrei a condus din Franta pîna în Germania, iar la întoarcere doar pîna la granita cu Belgia, cînd a predat volanul fizioterapeutului sau.

Eltingh a facut la fel

O situatie aproape similara cu a lui Andrei a avut olandezul Jacco Eltingh. Acesta si partenerul sau de dublu, Paul Haarhuis, erau favoriti principali la US Open 1998. Înainte de primul meci de pe tablou, Jacco a fost sunat de sotia sa, Hella, care l-a anuntat ca va naste. Imediat, batavul a luat primul avion spre Europa, ajungînd la timp pentru venirea pe lume a fiului sau Lars.

Întîmplarea a provocat replica savuroasa a lui Haarhuis: „M-a lasat balta pe mine, amicul lui de sapte ani, pentru un pusti pe care nu l-a mai vazut niciodata”. Paul procedase însa la fel la începutul anului 1998. El a renuntat la Australian Open tot pentru a fi lînga sotia sa, Anya, la nasterea primului copil, Daan.

Sursa: www.prosport.ro