Dinamo neaga tentativa de mituire a arbitrului Marius Udrica

Apropo.ro / 06.06.2002, 08:54
Dinamo neaga tentativa de mituire a arbitrului Marius Udrica
Președintele CS Dinamo București, Marcel Popescu, a declarat, marți, într-o conferința de presa, ca nici un oficial dinamovist nu a încercat sa-l mituiasca pe arbitrul Marius Udrica, care a condus meciul al treilea din finala campionatului național masculin cu West

Președintele CS Dinamo București, Marcel Popescu, a declarat, marți, într-o conferința de presa, ca nici un oficial dinamovist nu a încercat sa-l mituiasca pe arbitrul Marius Udrica, care a condus meciul al treilea din finala campionatului național masculin cu West Petrom Arad.

Arbitrul Marius Udrica a menționat în raportul înaintat Federației Române de Baschet (FRB) ca un oficial dinamovist a încercat sa-i ofere, înainte de meciul cu echipa din Arad, suma de 300 de dolari.

„Nu este adevarat ca cineva de la Dinamo ar fi încercat sa-i dea bani arbitrului. Noi daca avem bani îi dam jucatorilor noștri și nu arbitrilor. Cît voi fi eu la Dinamo, astfel de lucruri nu se vor întîmpla”, a spus Marcel Popescu.

Președintele FRB, Ioan Dobrescu, a declarat, marți, agenției MEDIAFAX ca federația nu va deschide o ancheta în acest caz. „Este adevarat ca Udrica a menționat în raport ca cineva de la Dinamo i-a facut anumite propuneri, într-o discuție telefonica. Noi nu putem, însa, sa luam în considerare astfel de lucruri fara sa avem nici un fel de probe. În plus, nu cred ca afirmațiile lui Udrica sînt adevarate și nici nu îmi pot închipui de ce a facut aceste declarații, fara sa poata sa aduca vreo proba. Din punctul meu de vedere, clubul Dinamo este unul prea serios ca sa faca astfel de lucruri”, a spus Dobrescu.

Federația Româna de Baschet a decis, luni, la solicitarea CS Dinamo, suspendarea, pe o perioada de șase luni, a arbitrilor Marius Udrica și Ion Roceanu, care au condus, sîmbata, meciul al treilea al finalei campionatului național masculin dintre Dinamo Erbașu și West Petrom Arad. Gravele erori de arbitraj comise în meciul de la București, care au influențat rezultatul final al celei de-a treia întîlniri Dinamo Erbașu-West Petrom Arad au stat la baza aplicarii acestor sancțiuni, cele mai drastice din istoria baschetului românesc.

„Dinamo a tras un semnal de alarma, pentru ca așa nu se mai poate. Arbitrajele pot produce un mare rau, contribuind în mod negativ la scaderea valorii campionatului. Problema este ca arbitrii greșesc nu pentru ca nu au valoare, ci din alte motive. În competiția interna se întîmpla multe lucruri hilare, care duc la vicierea ierarhiilor. Din pacate, acest lucru nu se întîmpla numai în campionatul de baschet, ci și la alte sporturi”, a precizat Popescu.

Antrenorul echipei de baschet Dinamo Erbașu, Vasile Popa, a declarat ca principalul vinovat pentru problemele aparute în campionat este FRB. „Din cele trei meciuri ale finalei disputate pîna acum, noi am fost dezavantajați de arbitri în doua, la Arad, în prima întîlnire, și la București, în ultima. Adevaratul vinovat pentru aceste lucruri este federația, care nu-i mai poate ține în mîna pe arbitri. De aceea, ierarhia finala nu este cea stabilita pe terenul de joc”, a menționat Popa.

Deși conducerea CS Dinamo intenționa sa boicoteze ultimele doua partide ale finalei, în semn de protest fața prestația arbitrilor, echipa bucureșteana se va prezenta la ultimele doua meciuri ale finalei, care se vor disputa, vineri și sîmbata, de la Arad.

În cel de-al treilea meci al finalei, Dinamo a fost învinsa, cu scorul de 74-68, de West Petrom, echipa aradeana preluînd conducerea cu scorul general de 2-1 și avînd avantajul terenului propriu la ultimele doua partide.

Sursa: www.prosport.ro