O zi ruinata

Apropo.ro / 06.06.2002, 08:33
O zi ruinata
Meciul Andrei Pavel-Alex Corretja, din "sferturi", întrerupt marti din cauza întunericului, nu a putut fi reluat ieri pentru ca la Paris a plouat aproape încontinuu. Disputa a fost reprogramata pentru azi. Previziunile meterorologice sumbre s-au adeverit. Ieri a fost o zi uda pîna la piele în

Meciul Andrei Pavel-Alex Corretja, din „sferturi”, întrerupt marti din cauza întunericului, nu a putut fi reluat ieri pentru ca la Paris a plouat aproape încontinuu. Disputa a fost reprogramata pentru azi.

Previziunile meterorologice sumbre s-au adeverit. Ieri a fost o zi uda pîna la piele în capitala Frantei, cu vînt puternic, de 70 de kilometri pe ora, si temperatura de doar 17 grade Celsius. Programul initial prevedea ca întîiul meci pe Terenul Central sa fie cel dintre Andre Agassi si Juan Carlos Ferrero, din sferturile de finala, urmat de continuarea confruntarii Andrei Pavel-Alex Corretja.

Aceasta fusese întrerupta marti, la ora 22:08 a României, în momentul în care spaniolul cîstigase primele doua seturi, 7-6 (5), 7-5, iar românul conducea cu 5-4 în cel de-al treilea. Întunericul l-a fortat pe supervizorul turneului sa opreasca disputa, vizibilitatea redusa nepermitîndu-le jucatorilor sa controleze mingea. Pîna în momentul întreruperii, cei doi jucasera deja 3 ore si 7 minute, oferindu-le spectatorilor zgribuliti un duel aprins si foarte strîns.

Numai ca ieri totul a fost dat peste cap. Ora de începere a meciurilor, 13:00, a fost copios depasita din pricina vremii nefavorabile. Abia la 14:30 au intrat pe teren Agassi si Ferrero, au apucat sa stea 23 de minute, cît sa se faca 5-2 pentru iberic, apoi au fugit spre vestiare. Întîlnirea s-a putut relua abia la 19:52. S-au jucat însa trei game-uri si, la scorul 6-3, 1-0 în favoarea lui Ferrero, ploaia a devenit iar stapîna.

Celelalte meciuri din „sferturile” masculine, începute sau nu, adica Pavel-Corretja si Marat Safin-Sebastien Grosjean, fusesera amînate pentru astazi înca din cursul dupa-amiezii. Tot azi se vor juca si semifinalele feminine, Venus Williams-Clarissa Fernandez si Jennifer Capriati-Serena Williams. Asteptarea lui Andrei se va prelungi deci cu înca o zi.

Tatal lui, Gheorghe Pavel, nu vorbise cu el, respectînd conventia pe care o au, aceea de a nu discuta pe durata turneelor importante. Mama jucatorului se afla însa în Germania, alaturi de sotia lui Andrei, care a nascut cel de-al doilea copil al cuplului. Ei au deja o fetita, Caroline Elena, în vîrsta de 2 ani si 11 luni.

Sursa: www.prosport.ro