Dinamo vrea sa boicoteze finala

Apropo.ro / 03.06.2002, 08:49
Dinamo vrea sa boicoteze finala
Echipa Dinamo Erbașu ar putea boicota ultimele doua partide ale finalei campionatului național de baschet masculin, pe care o disputa cu formația West Petrom Arad, a declarat, duminica, agenției MEDIAFAX președintele CS Dinamo București, Marcel Popescu.

Echipa Dinamo Erbașu ar putea boicota ultimele doua partide ale finalei campionatului național de baschet masculin, pe care o disputa cu formația West Petrom Arad, a declarat, duminica, agenției MEDIAFAX președintele CS Dinamo București, Marcel Popescu.

Conducerea dinamovista ar putea lua aceasta decizie în semn de protest fața de prestația arbitrilor Marius Udrica și Ion Roceanu, care au condus, sîmbata, în Sala Dinamo, meciul al treilea al finalei, cîștigat de echipa din Arad, cu scorul de 74-68. În urma acestei victorii, West Petrom conduce cu scorul general de 2-1 și are avantajul terenului propriu la ultimele doua partide, care se vor desfașura vineri și sîmbata.

„Este incredibil ce s-a întîmplat la meciul de sîmbata. Conduceam cu cinci puncte, cînd mai erau doua minute de joc. Însa arbitrii au dictat într-un minut trei greșeli tehnice împotriva noastra și i-au «împins» de la spate pe aradeni. Pot spune ca arbitrajul a fost infect și ca studiem posiblitatea de a nu ne prezenta la meciurile de la Arad”, a afirmat Popescu.

Oficialul dinamovist a acuzat Federația Româna de Baschet pentru delegarile facute și a precizat ca va înainta un memoriu la Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) în care va cere sancționarea conducerii FRB. „Nu este posibil ca la unul dintre meciurile ce conteaza pentru desemnarea campioanei României sa nu fie prezenta nici o persoana din conducerea federației. Am înțeles ca Ioan Dobrescu (n.r. – președintele FRB) a fost la Tîrgoviște, la finala campionatului feminin. Poate ca are interse pe acolo. Cred ca maniera de arbitraj a fost dirijata de federație și ca Dobrescu conduce forul baschetabalistic împotriva lui Dinamo”, a spus președintele CS Dinamo.

Marcel Popescu a mai declarat ca ar fi tîrziu ca la ultimele doua meciuri sa fie aduși arbitri straini. „Arbitri straini ar fi trebuit aduși la toate meciurile, nu la cîteva. Vom trimite la MTS și caseta partidei de sîmbata și vom cere sa fie sancționata conducerea federației. Vom face și o conferința de presa pentru a atrage atenția opiniei publige asupra neregulilor întreținute de FRB”, a adaugat Popescu.

Președintele Federației Române de Baschet, Ioan Dobrescu, a declarat ca forul pe care îl conduce nu este în razboi cu echipa Dinamo. „Eu țin la clubul Dinamo. Este o echipa importanta și nu cred ca își permite sa lipseasca de la o finala de campionat național, dupa ce la fotbal s-a întîmplat ce s-a întîmplat. Eu îl respect pe Marcel Popescu pentru ceea ce a facut pentru sport. Federația nu duce un razboi cu Dinamo”, a spus Dobrescu.

Președintele FRB a adaugat ca va lua legatura cu federația de specialitate din Bulgaria sau din Ungaria în vederea delegarii la ultimele doua partide din cadrul finalei campionatului național de baschet a unor arbitri straini.

Dobrescu a precizat ca, luni dimineața, va fi analizata caseta cu înregistrarea meciului, iar, daca se va constata ca arbitri au viciat rezultatul celei de-a treia partide, aceștia vor fi sancționați. „Tensiunea este mare, iar finala este foarte disputata. Ne intereseaza poziția clubului Dinamo, dar acum este prematur sa ma exprim. Trebuie sa analizam situația cu calm. Voi discuta cu observatorul meciului, cu șeful arbitrilor, cu reprezentanții cluburilor și voi viziona casetele”, a menționat Dobrescu.

Președintele FRB a precizat ca la meciuri ar fi trebuit sa fie prezent din partea federației secretarul general, Radu Draganescu.”Nu știu de ce nu a fost acolo. Trebuie sa aflu ce s-a întîmplat”, a spus Ioan Dobrescu.

Echipa Dinamo Erbașu a învins, pe teren propriu, cu scorul de 91-57, echipa din Arad, în meciul al doilea al finalei, care a avut loc vineri, dupa ce în prima partida dintre cele doua formații, disputata saptamîna trecuta, la Arad, echipa West Petrom a cîștigat cu scorul de 80-78.

Sursa: www.prosport.ro