Holyfield l-a invins pe Rahman

Apropo.ro / 03.06.2002, 08:41
Holyfield l-a invins pe Rahman
Pugilistul american Evander Holyfield l-a învins, sîmbata, la Atlantic City, pe compatriotul sau Hasim Rahman într-un meci contînd pentru categoria grea, versiunea WBA. Meciul ar fi trebuit sa se desfașoare pe durata a 12 reprize, dar arbitrul a întrerupt partida în runda a opta,

Pugilistul american Evander Holyfield l-a învins, sîmbata, la Atlantic City, pe compatriotul sau Hasim Rahman într-un meci contînd pentru categoria grea, versiunea WBA.

Meciul ar fi trebuit sa se desfașoare pe durata a 12 reprize, dar arbitrul a întrerupt partida în runda a opta, deoarece Rahman suferise un hematom deasupra ochiului stîng.

Doi arbitri judecatori l-au vazut învingator pe Holyfield, cu scorul de 69-64, în timp ce al treilea a acordat un punctaj de 67-66 pentru Rahman. Judecatorii nu au luat în considerare runda a opta, întrerupta la un minut și 40 de secunde de la debut.

În urma acestei victorii, Holyfield va fi challenger-ul cîștigatorului meciului dintre John Ruiz și Kirk Johnson, contînd pentru titlul mondial la categoria grea, versiunea WBA.Campionul en-titre este John Ruiz.

„El mi-a dat lovituri în cap, înca din prima repriza. Probabil ca Holyfield are o bucata de metal în craniu”, a afirmat Rahman, care și-a exprimat dorința organizarii unui meci revanșa.

În vîrsta de 39 de ani, Holyfield, de patru ori campion mondial, a înregistrat cea de-a 38-a victorie în cursul unei cariere marcate de cinci înfrîngeri și doua remize.

Sursa: www.prosport.ro