A spart gheata

Apropo.ro / 30.05.2002, 09:44
A spart gheata
Andrei Pavel s-a calificat în premiera în turul al treilea al turneului de Mare Slem care se desfasoara la Paris, dupa o victorie lejera asupra elvetianului Michel Kratochvil. Au trecut doua zile în care ploaia a farîmitat enervant programul de la Roland Garros. Ieri însa, norii s-au retras

Andrei Pavel s-a calificat în premiera în turul al treilea al turneului de Mare Slem care se desfasoara la Paris, dupa o victorie lejera asupra elvetianului Michel Kratochvil.

Au trecut doua zile în care ploaia a farîmitat enervant programul de la Roland Garros. Ieri însa, norii s-au retras în locuri doar de ei stiute, lasînd soarelui cale libera pentru a încalzi zgura pariziana. S-a jucat într-un ritm infernal, ca pe banda rulanta, pentru recuperarea timpului irosit luni si marti. Andrei Pavel a fost, în aceste conditii, primul jucator calificat în turul 3. Românul a jucat simplu si eficient contra elvetianului Michel Kratochvil si a reusit sa-l învinga cu un scor confortabil: 6-3, 6-1, 6-3.

Este pentru prima data cînd Andrei patrunde atît de adînc pe tabloul de la Paris. Pîna acum, el nu ajunsese decît o singura data în runda secunda (1997). Urmatorul adversar al celui mai bun jucator român al momentului (28 ATP) este spaniolul Albert Montanes. Acesta l-a învins, tot ieri, pe marocanul Younes El Aynaoui într-o repetare a finalei Open România de anul trecut. Deocamdata, Pavel si-a asigurat 32.000 de euro si 15 puncte ATP.

Astazi, Adrian Voinea îl va întîlni, în turul 2, pe americanul Vince Spadea. La dublu, Andrei va face pereche cu sud-africanul David Adams, Gabriel Trifu cu Chris Haggard, tot din Africa de Sud, iar pe tabloul feminin Andreea Vanc va juca alaturi de cehoaica Lenka Nemeckova.

Ziua de ieri a adus pe teren o Serena Williams îmbracata într-un echipament asemanator celei al „nationalei” de fotbal a Camerunului: rochie verde, fara mîneci, sort rosu si sosete galbene pîna la genunchi. Combinatia ametitoare de culori a fost explicata simplu de americanca: „Stiu ca ciorapii par îngrozitori, însa mie îmi plac. Voi continua sa-i port atîta vreme cît voi cîstiga meciuri la Roland Garros”.

De primul obstacol a trecut deja foarte usor, 6-3, 6-0 cu slovaca Martina Sucha. Ana Kurnikova a fost, în schimb, o dezamagire. Aparitia ei în turneu a atras multi spectatori pe terenul 2, dornici sa vada o rusoaica dispusa sa-si asume riscuri. În afara faptului ca fotoreporterii au vînat imaginea sortului alb murdarit cu zgura, nimic bun nu s-a întîmplat pentru Ana. A cîstigat clar australianca Christina Wheeler, 6-3, 6-4. Dar cui îi pasa?

Sursa: www.prosport.ro