Regele pleaca acasa

Apropo.ro / 29.05.2002, 09:28
Regele pleaca acasa
Înca un Roland Garros s-a terminat rapid pentru Pete Sampras. Zgura si americanul nu se înteleg deloc. Pete Sampras nu a rupt niciodata gura tîrgului la Roland Garros. Acum însa, presiunea vîrstei îl obliga mai mult ca oricînd ca încerce sa cîstige singurul turneu de Grand Slam care-i

Înca un Roland Garros s-a terminat rapid pentru Pete Sampras. Zgura si americanul nu se înteleg deloc.

Pete Sampras nu a rupt niciodata gura tîrgului la Roland Garros. Acum însa, presiunea vîrstei îl obliga mai mult ca oricînd ca încerce sa cîstige singurul turneu de Grand Slam care-i lipseste din palmares.

„Nu mai e ca la douazeci de ani, cînd ai tot timpul înainte”, spune americanul care, la 30 de ani, stie ca dupa înfrîngerea de luni sansele de a triumfa la Paris au scazut pîna aproape de zero. În afara primului set, adversarul sau, Andrea Gaudenzi, a dominat tot meciul si, cînd tabela a împietrit la 3-6, 6-4, 6-2, 7-6, a dat mîna cu cel pe care îl considera „cel mai bun jucator care a respirat vreodata”.

Sampras, care nu a mai depasit al treilea tur la Paris din 1996, a avut si ghinion, ploaia întrerupînd jocul în ultimul set, cînd americanul forta un tie-break. „Ma gîndesc doar ca tot efortul depus pentru acest turneu a fost degeaba. N-am aratat nimic”, a încheiat fostul numar 1 mondial.

Sursa: www.prosport.ro