Spectacol cu Mosu

Apropo.ro / 28.05.2002, 09:33
Spectacol cu Mosu
La ultimul antrenament deschis publicului înaintea confruntarii de vineri cu argentinianul Raul Balbi, Leonard Doroftei a aratat o forma fizica de invidiat. La fel si buna dispozitie. Aseara, la Polivalenta, Leonard Doroftei a facut spectacol. În fata a o suta de suporteri si a zecilor de

La ultimul antrenament deschis publicului înaintea confruntarii de vineri cu argentinianul Raul Balbi, Leonard Doroftei a aratat o forma fizica de invidiat. La fel si buna dispozitie.

Aseara, la Polivalenta, Leonard Doroftei a facut spectacol. În fata a o suta de suporteri si a zecilor de camere de luat vederi, Mosu’ si antrenorul lui, Stephane Larouche, s-au „batut” ca la un meci adevarat. Dupa cîteva schimburi grele de lovituri, date bineînteles de Doroftei în palmarele tinute de Larouche, ploiesteanul a întrebat publicul: „Îl sacrificam?”. Tot el a dat si raspunsul: „Nu, nu, mai avem nevoie de el cîteva zile”. Apoi, în timp ce canadianul îi lua pulsul, românul a început sa fredoneze: „Vacanta la mare… Ce departe e!”. Dupa 40 de minute a coborît din ring si a lucrat doar cu coarda. Tricoul ud leoarca de transpiratie l-a dat unui fan care venise sa-l încurajeze tocmai de la Ploiesti.

Dorin e extrem de optimist cu cîteva zile înainte de marea confruntare cu Balbi. „Desi stam în acelasi hotel, nu l-am vazut la fata! Cred ca se ascunde! Dar pentru mine nu conteaza, pentru ca-l cunosc foarte bine. Sînt în cea mai buna forma sportiva din cariera. Lasati-ma doar cîteva zile si vineri o sa va arat ce poate baiatul”, a spus Doroftei. Acesta manînca de cîteva zile numai produse lactate, pentru a intra în categorie mai avînd de dat jos doar aproximativ un kilogram.

Raul Balbi, adversarul românului la titlul mondial al categoriei usoare, versiunea WBA, a facut si el antrenament aseara, în sala de box a Complexului „Lia Manoliu”. El nu accepta sa fie urmarit de reprezentantii presei. De altfel, mai mult ca sigur, el nu va participa la nici un antrenament deschis publicului.

Au montat ringul

Leonard Doroftei, campionul mondial al categoriei usoare, versiunea WBA, a facut aseara primul antrenament în Sala Polivalenta din Bucuresti. Organizatorii au montat ieri ringul pe care se vor disputa meciurile galei din 31 mai pentru a da posibilitatea pugilistilor sa se acomodeze cu el. Montarea a durat aproximativ cinci ore si a fost efectuata de Asociatia Sportiva Timpuri Noi.

„Ringul a fost inspectat de domnul Ivon Michel, managerul general al Interbox, care s-a declarat foarte multumit de felul cum arata”, a declarat Dan Baciu, seful operatiunii. Avînd o suprafata totala de 50 de metri patrati, ringul e acoperit cu o husa de culoare albastru închis, iar corzile sînt rosii. Sustinut de 9 stîlpi, acesta poate suporta o greutate de pîna la 1.500 de kilograme.

Sedinta cu supervizorul WBA

Reprezentantii Argirom, firma care detine drepturile de organizare a galei din 31 mai, si oficialii Interbox, clubul la care este legitimat Doroftei, au avut programata ieri o sedinta cu supervizorul general pentru arbitri din partea WBA, canadianul Guy Jutras. „Au fost lucruri legate doar de organizare”, a declarat Cristi Ganescu, purtatorul de cuvînt al Interbox, care a mai spus ca supervizorul meciului dintre Doroftei si Balbi va sosi în România pe 29 mai.

Sursa: www.prosport.ro