Tactica nemteasca

Apropo.ro / 17.05.2002, 09:32
Tactica nemteasca
Jucatoarele de la BSV Buxtehude sustin pe site-ul de Internet al clubului ca vor învinge "U" Remin Deva, duminica, în meciul retur, cu 15 goluri diferenta si vor cuceri Challenge Cup. Dupa mansa tur a finalei Challenge Cup, disputata la Deva si încheiata cu scorul 33-23 în favoarea Reminului,

Jucatoarele de la BSV Buxtehude sustin pe site-ul de Internet al clubului ca vor învinge „U” Remin Deva, duminica, în meciul retur, cu 15 goluri diferenta si vor cuceri Challenge Cup.

Dupa mansa tur a finalei Challenge Cup, disputata la Deva si încheiata cu scorul 33-23 în favoarea Reminului, jucatoarele si antrenorul echipei BSV Buxtehude au reclamat faptul ca în noaptea dinaintea meciului nu s-au putut odihni din cauza unei petreceri care a avut loc în restaurantul hotelului Sarmis pîna spre dimineata. Tehnicianul Leszek Krowicki a mutat apoi tirul asupra arbitrilor norvegieni Forbord-Jorstad, desi cei doi au luat cîteva decizii în favoarea lui BSV.

Antrenorul de origine poloneza a spus ca „meciul a fost lasat prea liber, arbitrii tolerînd apararea agresiva a Devei si faulturile asupra jucatoarelor mele. Acela n-a fost handbal, ci mai degraba un meci de wrestling”. În replica, omologul sau, Cornel Badulescu, a declarat ca „ritmul acesta de joc exista în toata Europa, iar antrenorul Krowicki nu cunoaste probabil faptul ca EHF a dat indicatii înca de anul trecut pentru ca arbitrii sa nu mai fragmenteze meciurile, în favoarea spectacolului”.

Deva, echipa profesionista

Pe site-ul de Internet al clubului din Buxtehude, la adresa www.bsv-live.de, sînt mai multe declaratii ale jucatoarelor germane, unele aratîndu-se chiar socate de atmosfera creata de fanii Reminului.

„A fost incredibil, la început nu ne venea sa credem ce spectacol superb era în tribune. Dar, dupa ce a început meciul, treptat, spectatorii s-au transformat în fanatici. Era o galagie infernala, noi nu ne mai auzeam în teren, iar presiunea a crescut tot timpul. Nu ne-am putut face jocul, dar sper ca ne vom revansa duminica, pe teren propriu”, a spus pivotul Suzanne Henze. „Vom cîstiga la 15 goluri acasa”, crede veterana de la BSV, extrema dreapta Melanie Wagner, singura care evolua în echipa si în 1994, cînd Buxtehude a cîstigat City Cup.

„Avem tot respectul pentru echipa din Deva, care în meciul tur a fost mai buna, dar acum a venit rîndul nostru sa ne demonstram valoarea, desi cele 10 goluri diferenta nu vor fi usor de recuperat”, a spus, diplomat, managerul lui BSV, Peter Prior. Pe acelasi site, echipa din Deva este prezentata drept una profesionista, spre deosebire de cea germana, care are doar trei jucatoare (Kotenko, Mika, Pawelska) cu acest statut, celelalte fiind angajate în diferite domenii si practicînd handbalul dupa orele de serviciu.

„E treaba lor ce declaratii dau pentru a aparea bine în ochii propriilor suporteri si a conducerii. Noi trebuie sa ne facem jocul si sa demonstram ca sîntem mai buni. N-am ajuns degeaba într-o finala, iar dupa rezultatul de la Deva sîntem favoriti. Declaratiile nemtilor, cum ca vom pierde la 15 goluri, mi se par exagerate”, a comentat presedintele clubului Remin, Gheorghe Crisan.

Remin pleaca astazi

Echipa ardeleana va pleca spre Germania astazi, la ora 16:00, de pe aeroportul din Sibiu, cu o cursa charter. Delegatia deveana va cuprinde 21 de persoane. În Buxtehude, „U” Remin va locui la Hotelul Overlgonner Hof, urmînd ca echipa gazda sa suporte cheltuielile, conform principiului reciprocitatii. „Noi le-am asigurat masa si casa timp de 72 de ore, asa va fi si acolo”, a spus presedintele clubului, Gheorghe Crisan.

Sursa: www.prosport.ro