Tocana de berbec ca în Bretania

Apropo.ro / 10.04.2002, 07:53
Tocana de berbec   ca în Bretania
Ingrediente pentru 6 porții: 1,500 kg carne macra de berbec, 300 g cartofi mici, 250 g morcovi, 250 g conopida, 250 g broccoli, 2 caței de usturoi, doua linguri ulei, 20 ml vin alb, patrunjel verde, o lingura bullion,


Ingrediente pentru 6 porții: 1,500 kg carne macra de berbec, 300 g cartofi mici, 250 g morcovi, 250 g conopida, 250 g broccoli, 2 caței de usturoi, doua linguri ulei, 20 ml vin alb, patrunjel verde, o lingura bullion, o lingura faina, nucșoara, vegeta, sare, piper.

Preparare:
Carnea se taie în bucați și se prajește în ulei încins, fara a se rumeni prea tare. Se scot bucațile de carne din ulei, se pudreaza cu faina și se prajesc din nou, fara ulei, amestecandu-le permanent.

Se toarna, peste carnea prajita, bulionul îndoit cu vin, adaugandu-se și apa calda pentru a se acoperi bine carnea.

Se adauga vegeta, nucșoara rasa, usturoiul zdrobit, sare și piper, dupa gust, se acopera și se lasa sa fiarba, la foc mic, aproximativ o ora.

Între timp, se împart în buchețele conopida și brocoli, se curața cartofii și morcovii de coaja și se fierb la aburi 20 min.

Cand sunt gata fierte, se adauga legumele peste carne și se fierb împreuna înca 15 min.

Se mai adauga sare și piper, daca e cazul, și se servește fierbinte, cu patrunjel verde tocat fin, presarat pe deasupra.

Sursa: