Dupa ani de zile de proteste si insistente la Ministerul Sanatatii, sindicatul „Ambulanta” din judetul Hunedoara a reusit zilele trecute sa-si îmbunatateasca parcul auto.
La aceasta ora, serviciul judetean de Ambulanta are în dotare sase masini de transport bolnavi de tip Iveco, doua autosanitare Fiat dotate cu aparatura de diagnosticare si descarcerare si patru ambulante cu aparatura medicala de ultima clasa, care nu exista la nici una din sectiile de specialitate a spitalelor din judet.
Ioan Craciun, liderul sindicatului „Ambulanta” Hunedoara, afirma ca în aceasta saptamâna vor mai fi trimise alte cinci ambulante de tip Mercedes si Fiat, iar pentru a face fata cu profesionalism cazurilor foarte grave, medicii urmeaza cursuri de descarcerare la clinicile de urgenta din tara.
Cereri pentru padure la Vorta
Primaria comunei Vorta a înregistrat peste 600 de cereri pentru restituirea padurilor. Dintre acestea, doar 150 de solicitari sunt însotite de documentele necesare.
„Oamenii nu aduc si actele care sunt necesare ca sa-si primeasca padurile. Din aceasta cauza nu putem sa raspundem afirmativ la toate cererile. În total sunt 60 de hectare de padure care vor fi date proprietarilor înapoi”, spune primarul comunei Vorta, Gheorghe Petrescu.
Reorganizare la Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale
Ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale, Marian Sârbu, a declarat recent ca va trece la o reorganizare a ministerului pe care-l conduce. Din acest motiv la conducerea inspectoratelor teritoriale de munca vor trebui sa se afle persoane care au studii tehnice.
În judetul Hunedoara, din 19 ianuarie 2002, inspectorul sef al Inspectoratului Teritorial de Munca a demisionat. De atunci functia este detinuta de Doina Nelega, care va ocupa acest post pâna pe 17 aprilie, când se va sustine concursul pentru sefia inspectoratului de munca.
La concurs nu pot participa decât persoane care au studii tehnice, asa cum prevad noile masuri ale ministrului.
Vin dividendele de la SIF Banat-Crisana
La Adunarea Generala a Actionarilor de la SIF Banat-Crisana s-a discutat si repartizarea profitului înregistrat la 31 decembrie 2001. La SIF Banat-Crisana, actionarii persoane fizice si juridice detin 177.547.715 actiuni, respectiv 32,34 la suta din capitalul social.
Dupa împartirea dividendelor în valoare de 181,12 miliarde de lei, a rezultat un dividend brut pe actiune de 330 lei.
Distribuirea dividendelor se va face prin mandat postal (pentru persoane fizice care detin între 100 si 5.000 de actiuni) expediat pe adresa actionarului sau prin virare în contul bancar personal (actionarii care detin peste 5.000 de actiuni).
Plata se va derula în cursul lunilor mai (actionarii cu mai putin de 100 de actiuni) si iunie, iar cheltuielile cu distributia dividendelor vor fi suportate de catre actionari.
[Hunedoreanul]