AFPR va acționa în instanța Comitetul Executiv al FRF

Apropo.ro / 26.03.2002, 10:29
AFPR va acționa în instanța Comitetul Executiv al FRF
Asociația Fotbaliștilor Profesioniști din România (AFPR) a decis, în cadrul Adunarii Generale extraordinare care a avut loc luni, sa acționeze în instanța Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal (FRF), pentru a solicita daune morale și materiale

Asociația Fotbaliștilor Profesioniști din România (AFPR) a decis, în cadrul Adunarii Generale extraordinare care a avut loc luni, sa acționeze în instanța Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal (FRF), pentru a solicita daune morale și materiale pentru cei trei jucatori ai echipei Ceahlaul Piatra Neamț suspendați de FRF.

Comitetul Executiv al Federației Române de de Fotbal i-a suspendat, joi, pe jucatorii formației Ceahlaul Piatra Neamț Florin Axinia, Marian Purica și Angelo Alistar pentru cîte trei etape și i-a amendat cu cîte 5 milioane de lei, deoarece a considerat ca aceștia nu au evoluat la adevarata valoarea în meciul dintre echipa nemțeana și Dinamo, din etapa a XVI-a a Diviziei A.

Adunarea Generala a aprobat ca, marți, sa fie trimisa o notificare Comitetului Executiv, pentru ca acesta sa revina asupra hotarîrii de suspendare a celor trei fotbaliști. „Am decis acționarea în instanța, pentru ca acestor trei jucatori li s-a pus amprenta de ?vînzatori?. Noi nu ne așteptam ca membrii Comitetului Executiv sa revina asupra deciziei referitoare la cei trei fotbaliști, dar nu putem ramîne nepasatori fața de aceasta problema și, de aceea vom acționa și în instanța”, a precizat președintele de onoare al AFPR, Ionuț Lupescu. Acesta a menționat ca toți jucatorii afiliați la AFPR vor purta în urmatoarele doua etape banderole albe, în semn de protest.

Vicepreședintele AFPR, Florin Prunea, a declarat ca este posibil sa se ajunga și la o greva a fotbaliștilor, în semn de protest fața de deciziile Comitetului Executiv al FRF. „Cred ca este normal ca membrii Comitetul Executiv al FRF sa mearga pîna la capat și, daca au dovezi, sa taie în carne vie. Dar, daca nu are dovezi, sa prezinte scuze publice celor șase jucatori, pentru ca-i luam în considerare și pe Bolohan, Avadanei și Solomon. Și vom cere și demisia tuturor celor din conducerea FRF”, a spus Prunea.

Florin Prunea a precizat ca asociația a primit, luni, o adresa din partea FRF, prin care s-a cerut schimbarea reprezentantului AFPR în Comitetul Executiv al federației, Alex Radulescu. „Acest lucru este motivat de Mircea Sandu prin faptul ca va urma un proces intentat de dînsul domnului Radulescu. Consideram însa ca aceasta chestiune ține exclusiv de bucataria noastra interna, a AFPR, și nu permitem nimanui amestecul în aceste probleme, mai ales ca Alex Radulescu este numit în Comitetul Executiv de Adunarea Generala a FRF. Daca între Alex Radulescu și Mircea Sandu va fi un proces, este o cu totul alta problema, dar nu vom permite ca dînsul sa se amestece în problemele asociației noastre”, a precizat Prunea.

Președintele executiv al AFPR, Alex Radulescu, s-a declarat nemulțumit de componența Comitetului Executiv al FRF, precizînd ca o parte din membrii acestui comitet nu ar trebui sa aiba dreptul de a lua decizii referitoare la jucatori. „Sînt acolo oameni serioși, precum reprezentanții cluburilor, dar în Comitetul Executiv sînt și oameni care hotarasc soarta fotbaliștilor și n-ar trebui sa faca acest lucru. În acest Comitet Executiv ar trebui sa fie cu totul alți oameni.

Mircea Sandu s-a suparat pentru ca am spus acest lucru. Consider ca nu este normal ca trezorierul FRF sa ia decizii referitoare la fotbaliștii din România, la fel și Alina Popescu. În Comitetul Executiv sînt foarte mulți de la Liga Profesionista de Fotbal – patru reprezentanți, sînt foarte mulți de la FRF. Sînt de acord cu prezența reprezentanților din Divizia B, Divizia C și ai junioriilor, mai puțin de acord cu cei ai fotbalului feminin. Cei de la FRF și LPF sînt niște persoane care au putere de decizie și de aceasta s-a ajuns la asemenea decizii aberante referitoare la jucatori. Atitudinea domnului Mircea Sandu se datoreaza faptului ca dorește ca acolo sa fie oameni care sa taca, ori eu nu pot sa tac”, a spus Radulescu.

În cadrul Adunarii Generale a AFPR s-a mai discutat problema numarului de echipe din Divizia A, neajungîndu-se la o decizie în acest sens. Fiecare reprezentant al echipelor din Divizia A va transmite asociației, pîna joi, punctul de vedere al formației sale referitor la aceasta problema.

Ionuț Lupescu a declarat ca AFPR va propune schimbarea sistemului de desfașurare a campionatului intern. „Vom face o propunere de a schimba modul de desfașurare a campionatului, ma refer la sistemul acela de primavara – toamna. Din punctul nostru de vedere este mult mai interesant, mult mai economicos pentru președinții de club și mult mai atractiv pentru suporteri”, a menționat Lupescu.

În cadrul Adunarii Generale a fost aprobat noul statut AFPR, afilierea la Blocul Național Sindical, precum și componența Biroului Executiv al AFPR, care este urmatoarea: președinte de onoare Ionuț Lupescu, președinte executiv Alex Radulescu, vicepreședinți Florin Prunea, Razvan Lucescu și Marin Duna. La Adunarea Generala a AFPR au participat fotbaliști de la toate cluburile din Divizia A, cu excepția unui reprezentat al echipei Farul Constanța.

Adunarea Generala a aprobat, în urma solicitarii jucatorilor care activeaza în Divizia B și Divizia C, schimbarea denumirii AFPR în Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România (AFAN). „Am decis schimbarea denumirii pentru ca, din punct de vedere legal și juridic, sa putem negocia contracte colective de munca și sa putem apara și interesele jucatorilor din Diviziile B, C și diviziile inferioare”, a declarat Ionuț Lupescu.

Sursa: www.mediafax.ro