Salata cu pește

Apropo.ro / 19.03.2002, 14:32
Salata cu pește
Ingrediente pentru 4 porții: 500 g pește (ton sau somn). Pentru sosul marinat: 6 lamai, o ceapa mica, 4-5 roșii mici, 4 linguri ulei de masline, o lingura de Vegeta, marar verde, sare, piper. Preparare: Se spala peștele, se curața de


Ingrediente pentru 4 porții:

500 g pește (ton sau somn). Pentru sosul marinat: 6 lamai, o ceapa mica, 4-5 roșii mici, 4 linguri ulei de masline, o lingura de Vegeta, marar verde, sare, piper.

Preparare: Se spala peștele, se curața de pielița și oase și se taie în cubulețe. Se pune peștele într-o salatiera și se acopera complet cu zeama de lamaie.

Separat, se curața ceapa, se spala, se taie rondele, se pudreaza cu Vegeta și se amesteca cu peștele. Se presara deasupra cu marar tocat, se acopera cu un prosop umed și se pune în frigider, cateva ore, la marinat.

Se scurge peștele din sosul marinat, se pune în farfurii, se stropește cu ulei de masline.

Deasupra, se presara marar verde tocat și piper macinat. Se servește cu salata verde și roșii mici taiate.

Sursa: