Obscenitati la telefonul Ambulantei

Apropo.ro / 07.03.2002, 19:51
Obscenitati la telefonul Ambulantei
Trebuie sa ai nervi de fier si un psihic fantastic sa poti lucra o tura în dispeceratul Ambulantei! Mii de apeluri telefonice zilnice sunt primite de dispecerele statiei de Ambulanta, dintre care cele mai multe, peste 90 la suta, sunt apeluri injurioase si alarme false. Injurii si

Trebuie sa ai nervi de fier si un psihic fantastic sa poti lucra o tura în dispeceratul Ambulantei! Mii de apeluri telefonice zilnice sunt primite de dispecerele statiei de Ambulanta, dintre care cele mai multe, peste 90 la suta, sunt apeluri injurioase si alarme false.

Injurii si obscenitati gratuite

„Stati sa vedeti într-o ora câte apeluri primim”, se adreseaza reporterilor dispecerul Ambulantei Deva, doamna Ani, cum îi spun colegii. Telefonul suna.

„Mi-a fatat capra”, spune vocea de la celalalt capat al firului. Dupa care închide.

„Astia sunt copiii. Ei vin cu replici de genul , ori ceva asemanator. Suna si închid, si-asta o fac de nu stiu câte ori pe zi. Astea-s dragalasenii, fiindca cei mari, care suna în special noaptea, ne-njura si ne fac cum vor ei.

Avem un aparat care înregistreaza numarul de telefon de unde suntem sunati. Într-o noapte, de la ora 2 pâna la 4, un barbat a sunat de 79 de ori. Cred ca nu sunt normali!

Cum poate fi normala o fata care, noapte de noapte, ne suna de pe doua-trei celulare, si ne înjura fara nici un motiv! Apelurile sunt netaxabile, suna când le casuneaza!

Trebuie sa raspundem fiecarui apel, fiindca poate fi un bolnav care are nevoie de noi. Din 100 de apeluri, daca sunt 10 adevarate!”, spune dispecerul Ambulantei.

54 apeluri false

Telefonul suna din nou. „Sa-ti manânce cancerul buzele!”, spune apelantul. Groaznic. Obscenitatile continua. „Sa mori, proasto!”, a „gratulat-o” un alt derbedeu.

Într-o jumatate de ora, s-au înregistrat 54 de apeluri telefonice, toate false, si nici o solicitare.

„Ne-njura, ne spun câte si mai câte. Mi-e rusine si, de cele mai multe ori, închid. Acasa, când ajung dupa o tura de 12 ore, cad frânta!

N-a fost asa din totdeauna. Eu lucrez aici de 13 ani, însa problemele au aparut în ultimii doi ani, de când telefoanele mobile sunt la îndemâna tuturor”, mai spune dispecerul Ambulantei Deva.

Apeluri de acest fel le mai primesc pompierii si chiar politistii. Desi pot fi usor depistati, dupa ce-au fost introduse aparatele de înregistare a apelurilor, autorii acestora cu greu pot fi pedepsiti din cauza ineficientei si ambiguitatii legilor.

Spre exemplificare, pâna acum, în judet, n-a existat nici un caz în care un fals apelant sa platesca pentru „ocupatia” sa.

Tudor Stirbu [Hunedoreanul]