500 g portocale 500 g mere un baton de scortisoara 10 g zahar un virf de cutit de sofra 20 g unt 50 g seminte de susa 100 g miez de nuca o lingurita de coaja de portocala rasa
Preparare
Portocalele curatate de coaja se desfac in felii si se rup in bucati mai mici. Merele curatate de coaja se taie cuburi de marimea bucatelelor de portocale. Fructele se pun intr-o cratita, impreuna cu coaja de portocala rasa, scortisoara, sofran, zahar si 10 linguri de apa si se fierbe, la foc domol, 30 minute.
Intre timp, se prajesc semintele de susan in putin unt, amestecind permanent. Cind sunt bine aurite, se scot din unt, pe hirtie absorbanta pentru inlaturarea excesului de grasime. Fructele se pun intr-o salatiera, peste ele se presara semintele de susan, miezul de nuca zdrobit si batonul de scortisoara. Se serveste calda sau rece.