Pentium 4 la 2,2 GHz în România

Apropo.ro / 16.01.2002, 15:59
Pentium 4 la 2,2 GHz în România
Corporația americana Intel a lansat, marți, în România, procesorul Pentium 4 la 2,2 GHz, unul dintre cele mai performante procesoare pentru sistemele desktop, a declarat, în cadrul unei conferințe de presa, Robert Golubeff, Business Development Manager pentru Europa de


Corporația americana Intel a lansat, marți, în România, procesorul Pentium 4 la 2,2 GHz, unul dintre cele mai performante procesoare pentru sistemele desktop, a declarat, în cadrul unei conferințe de presa, Robert Golubeff, Business Development Manager pentru Europa de Sud-Est în cadrul Intel EMEA.

„Construit pe baza ultimelor tehnologii de producție, procesorul Pentium 4 la 2,2 GHz ofera utilizatorilor finali platforma ideala de procesare pentru aplicațiile multimedia și pentru cele din domeniul de business. El beneficiaza de puterea de procesare necesara pentru muzica, imagine video și o fotografie digitala, precum și pentru jocurile pe calculator și ofera utilizatorilor posibilitatea de a crea propriul conținut digital”, a adaugat Golubeff.

Noul procesor Intel va fi disponibil pe piața româneasca prin intermediul celor doi distribuitori autorizați ai Intel în România, companiile ASBIS București și Elkotech București. În 2001, vînzarile de produse Intel prin intermediul celor doi distribuitori s-au ridicat la 6,9 milioane de dolari, din care ASBIS – 3,5 milioane de dolari, iar Elkotech – 3,4 milioane de dolari.

Prin programul Intel Product Integrator, companiile care achiziționeaza produse Intel prin intermediul canalului oficial de distribuție beneficiaza de suport constant din partea Intel. Acest program este menit sa ajute integratorii locali de produse Intel sa construiasca sisteme de calitate și sa-și dezvolte afacerea, oferind totodata utilizatorilor cele mai recente tehnologii Intel.

Noul procesor Pentium 4 este construit cu ajutorul tehnologiei de fabricație pe 0,13 microni a Intel, care folosește conexiuni de cupru de înalta eficiența. Utilizînd aceasta tehnologie, Intel a marit memoria de tip L2 cache, reducînd în același timp dimesniunile procesorului cu peste 30%.

De asemenea, tehnologia pe 0,13 microni permite plasarea a 55 de milioane de tranzitori pe același cip.

Tehnologia de producție pe 0,13 microni a Intel presupune utilizarea pe scara larga a tranzistorilor de 60 nanometri, cei mai mici și mai rapizi din lume.

Odata cu lansarea procesorului Pentium, 4 la 2,2 GHz, Intel a anunțat de asemenea ca chipsetul 845 ofera acum suport și pentru memorie DDR.

Intel, unul dintre cei mai importanți producatori de cipuri electronice din lume, a înregistrat, în anul 2000, vînzari de 33,7 miliarde de dolari. În trimestrul trei 2001, cifra de afaceri a companiei a fost de 6,5 miliarde de dolari.

Mediafax