De multe ori, din cauza gerului, vezi oameni care imping masina pentru a o porni. Pentru a nu ajunge in situatia lor noi iti spunem care sunt cauzele care te duc intr-o astfel de situatie si cum le poti preveni.
Cu ajutorul domnului inginer Ionescu Cristian de la Service Ciclop (bd. Magheru, nr. 6-8, sect. 1, tel. 313.79.89) iti spunem care sunt principalele cauze si cum se remediaza:
a) baterie de acumulatori descarcata
Aceasta se poate datora insuficientei perioade de reincarcare a bateriei (distante scurte parcurse de automobil, folosirea excesiva a electromotorului, folosirea excesiva a sistemului de iluminare, climatizare, degivrere), defectiuni ale alternatorului, releului de incarcare, lipsei electrolitului din baterie (trebuie sa depaseasca cu 10 – 15 mm nivelul placilor elementilor).
Pentru a porni masina, mai intai, trebuie sa cureti bornele bateriei dupa care sa intinzi cureaua alternatorului.
b) autoturismul nu se alimenteaza cu carburant;
Daca ai carburant in rezervor si acesta nu ajunge in camera de ardere, cauza poate fi apa dun rezervor de la alimentare, condens). Astfel, se creeaza gheata care nu permite trecerea carburantului spre pompa de alimentare, la fel se poate produce inghetul conductelor.
Pentru remediere, se introduce autoturismul intr-un loc unde temperatura permite dezghetarea ghetii sau se demonteaza sorbul din rezervor si se sufla cu aer sub presiune conductele.
c) in caz ca lichidul de racire al motorului, dupa o perioada mica de functionare nu ajunge la temperatura optima, se verifica termostatul.
Acesta daca ramane in pozitia deschis, permite libera circulatie a lichidului de racire in intreg sistemul (din si prin radiatorul de racire). Poti obtura si fantele de racire ale radiatorului, dar trebuie sa fii atent la indicatorul de temperatura din bord ca sa nu depaseasca limita maxima. Aceasta duce la supraincalzirea motorului si producerea altor defectiuni.
d) inghetarea broastelor usii.
Aceasta defectiune apare dupa spalarea autoturismului si lasarea lui la o temperatura negativa Se poate preveni prin folosirea unor substante speciale care se gasesc in comert, pulverizandu-se in locurile cu risc de inghetare.
e) Daca masina nu are cablul franei de mana prin interiorul autoturismului, evita folosirea ei deoarece apa dintre cablu si camasa cablului ingheata ceea ce conduce la blocarea rotilor.
Mirel Mircea