Un nevazator alearga la un semimaraton

Apropo.ro / 04.01.2002, 09:53
Un nevazator alearga la un semimaraton
Un nevazator britanic, pe nume Miles Hilton-Barber, va participa la semimaratonul de la Omsk (Siberia), care se desfasuara pe distanta de 21 km, la temperaturi de minus 42 de grade Celsius, a informat agentia de presa Ananova. Potrivit agentiei citate, concursul de la Omsk, care va avea loc

Un nevazator britanic, pe nume Miles Hilton-Barber, va participa la semimaratonul de la Omsk (Siberia), care se desfasuara pe distanta de 21 km, la temperaturi de minus 42 de grade Celsius, a informat agentia de presa Ananova.

Potrivit agentiei citate, concursul de la Omsk, care va avea loc pe un teren acoperit cu gheata, este cunoscut ca fiind „cel mai rece maraton din lume”.

Hilton-Barber, in virsta de 54 de ani, originar din Derbyshire, a decis sa se inscrie la aceasta competitie cu scopul de a aduna fonduri pentru Institutul Regal Britanic pentru Nevazatori. Sportivul britanic il va avea alaturi, ca ghid, in cursa din Siberia, pe Jon Cook. Ananova noteaza ca cei doi considera ca experienta acumulata, in decembrie 2000, cind au traversat Antarctica, ii va ajuta sa incheie cu bine cursa de la Omsk.

„Vom purta ochelari de protectie ca cei folositi de schiori si mai multe articole de imbracaminte speciale, de felul celor pe care le-am utilizat la traversarea Antarcticii. Frigul nu ne sperie, daca avem echipament corespunzator. Ei bine, s-ar putea sa fie o vreme cam geroasa, dar asta va face cursa si mai interesanta”, a spus Miles Hilton-Barber, potrivit Ananova.

Agentia mentionata noteaza ca Hilton-Barber intentioneaza ca, dupa semimaratonul de la Omsk, sa stabileasca un nou record mondial, alergind fara intrerupere pe distanta de 200 km, in Desertul Qatar. „El a escaladat virfurile Kilimanjaro si Mont Blanc si a terminat ‘Cea mai dura cursa de alergare din lume’, desfasurata in Desertul Sahara. In anul 2002, va lua parte, in cadrul unei echipe alcatuite din trei persoane cu handicapuri fizice, la proiectul ‘Ocolul lumii in 80 de zile’. Aceasta cursa presupune efectuarea inconjurului lumii, cu ajutorul a 80 de mijloace de transport diferite si cit mai putin conventionale”, a precizat Ananova.
Sursa: www.mediafax.ro