Sarutul

Apropo.ro / 06.12.2001, 11:45
Sarutul
Sarutul Sarutul este cel mai minunat prim lucru care ti se intampla alaturi de persoana iubita. Nu-l vei uita niciodata. Mai ales pe primul, dar si cateva altele care te vor lega de situatii sau iubiti(e) speciale. Dar cand te gandesti ca va veni momentul sa treci "la actiune" un fior iti


Sarutul Sarutul este cel mai minunat prim lucru care ti se intampla alaturi de persoana iubita. Nu-l vei uita niciodata. Mai ales pe primul, dar si cateva altele care te vor lega de situatii sau iubiti(e) speciale. Dar cand te gandesti ca va veni momentul sa treci „la actiune” un fior iti strabate tot corpul. Din pacate, nu se datoreaza numai placerii, ci si fricii de „necunoscut”. Iar petru a elimina „x”-ul din aceasta ecuatie, exista „apropo”.

Cum sa…

A invata sa saruti este, pe undeva, asemanator cu a invata sa mergi pe bicicleta. Ti-e teama sa incerci, dar, Doamne!, ce sentiment ai cand ii vezi pe altii facand-o. In cele din urma, dorinta este prea puternica si faci o incercare. Cat de ciudata este prima plimbare cu bicicleta si apoi… totul parca merge de la sine! Cu sarutul se intampla aproape la fel: nimeni nu-ti poate preciza datele exacte pentru „a reusi”, dar dupa ce ai invatat, nu vei mai uita. Tine minte insa ca fiecare sarut va fi diferit, in functie de persoana pe care o saruti si ceea ce simti pentru cel de langa tine.

Stim! Pana acum ai intrebat in stanga si-n dreapta (oricum, pe-acolo pe unde nu se gasesc parintii!) si majoritatea raspunsurilor suna ceva de genul: „Lasa-te dusa de val, nu te gandi la cum trebuie sa o faci, totul va veni de la sine!”. In parte, este un sfat bun, ca sa nu spunem… bunicel. Dar s-ar putea sa vrei mai mult: fie pentru ca iti va fi teama de „necunoscut”, fie pentru ca nu vei vrea ca „el” sa-si dea seama ca esti la „prima incercare”. Asa ca, haideti la treaba!

Ideea de baza este ca pana acum trebuie sa mai fi incercat sa saruti pe cineva sau ceva (nu neaparat pe buze!) si deci „miscarea” ti-e cunoscuta. Acelasi lucru il faci si atunci cand vrei sa-l saruti pe „el”, numai ca tinta sunt buzele lui. Primul pas (pot si buzele sa faca asa ceva?) este sa-ti inchipui ca trebuie sa „mananci” cu buzele. „Produsul” pe care il introduci in gura sunt buzele lui. Limba… ceva mai tarziu. Cateva idei foarte importante: nu deschide gura inainte ca buzele tale sa le atinga pe ale lui, fara „ciocniri” intre dinti si fara guma de mestecat! Destul de simplu, nu-i asa?

Cateva variatii (pe tema data):

•alterneaza prinderea buzei lui de sus, cu prinderea celei de jos
•variaza inclinatia gurii
•exista multe locuri interesante in apropierea gurii ce pot (si asteapta!) fi sarutate, ca sa nu mai spunem de cele mai indepartate (!)
•muscaturile usoare sunt absolut… permise

French kiss

Cum s-ar spune, acesta este piatra de hotar sau de temelie a sarutului. Acum, sa-ti luam o piatra de pe inima si sa-ti explicam cum stau treburile cu „dumnealui”. Nu mai facem traducerea, dar ati dedus care este tara de origine a acestui sarut. French kiss-ul implica… limbile voastre. In primul rand, miscarea prin care limba ta patrunde in gura „lui” nu trebuie sa fie rapida, doar nu esti o broscuta care vaneza insecte! In al doilea rand, amigdalele trebuie sa le pastrezi in gura ta… daca intelegi ce vrem sa spunem! Din acest moment, limba ta o intalneste pe a lui. Si pentru ca baietii de considera ca „de-acum limbile voastre se pot imbratisa”, iar o cititoare i-a intrebat ce inseamna asta, vom raspunde. Limbile:

•se pot atinge cu varfurile
•se pot misca una deasupra celeilalte si, in general, in orice „pozitie” prin care se pot atinge
•pot linge buzele celuilalt sau un loc, pentru unii, erogen: coltul gurii
•mai ales, trebuie sa faca ceea ce va face placere

Si pentru ca trebuie sa existe si o latura la cealalta extrema, nu:

•ramane cu limba „de piatra”
•musca limba celuilalt decat cu blandete
•uita sa iesi „la suprafata” pantru a respira si a-ti inghiti saliva

A saruta nu este o stiinta. Tocmai din acest motiv trebuie sa incerci pentru a realiza ce va place, tie si partenerului tau. Dar, mai ales, poti intreba: ce ii place si ce nu. Daca doresti putina practica inainte de a intra „pe teren”, o poti face cu ajutorul degetului mare si cel aratator (nu de la picior!) care pot forma o gura. Ca material didactic iti recomandam filmele de dragoste, dar, mai ales, orice telenovela.

Unde sa..

Fiecare centimetru patrat al corpului celuilalt este un loc ce poate fi acoperit de saruturile tale: frunte, pleoape, nas, obraji, urechi, gura, gat, ceafa, spate, umeri, brate, palme, piept, abdomen, penis, fese, coapse, genunchi, gambe, calcaie, degete de la picioare. In functie de fiecare persoana, exista zone care atunci cand sunt atinse sau sarutate produc placere sexuala. Acestea sunt asa-numitele zone erogene. Vorbeste cu partenerul tau despre locurile in care iti place sa fii sarutata si despre cele in care lui ii place sa fie sarutat. Si puteti chiar pleca intr-o explorare a acestor parti ale corpului.

Pericole…

Ai auzit probabil ca exista unele boli ce pot fi transmise prin intermediul sarutului. Daca sunteti amandoi sanatosi, normal, nu exista probleme. Virusul HIV, cel care cauzeaza SIDA, are sanse extrem de reduse sa fie transmis prin sarut. In schimb, cand vine vorba despre simpla raceala sau gripa, herpes, hepatita B si unele forme de meningita riscurile sunt mult mai mari.

„Prietenul meu saruta cu ochii deschisi. Eu am auzit ca nu trebuie sa ai incredere in persoanele care se saruta normal. Eu, de obicei, sarut cu ochii inchisi (in afara momentelor cand trag cu ochiul sa vad daca el are ochii deschisi). Vreau sa stiu ce inseamna cand cineva te saruta cu ochii deschisi?” (Daniela Rogu, 17 ani)

Inseamna, probabil, ca prietenul tau vrea sa vada persoana pe care o saruta! Se poate ca simtul vizual sa-l stimuleze foarte mult. Ca in orice alt aspect al sexualitatii, nici in privinta sarutului nu exista „normal” si „anormal”. Acest „normal” pe care-l sustii tu poate fi definit de prieteni sau de imaginile din filme. Este adevarat ca impactul vizual te poate distrage de la celelalte senzatii asupra carora ar trebui sa te concentrezi: pipait si gust. De ce nu incerci data viitoare sa saruti si tu cu ochii deschisi? Poate fi o experienta placuta, la care nu te-ai fi asteptat. Sau, cel putin, vei incerca sa intelegi mai bine ce-l face pe partenerul tau sa se simta atat de bine. O alta solutie (nu chimica!) ar fi sa va folositi limbile… pentru a discuta. Asa cum probabil ai citit in articolul nostru nu exista „reguli” ale sarutului. [sursa:Super]