Mircea Sandu il vrea pe Iordanescu

Apropo.ro / 03.12.2001, 05:01
Mircea Sandu il vrea pe Iordanescu
Mircea Sandu refuza sa mai astepte pana la vara pentru a-l numi pe "General" in functia de selectioner si incearca sa-l convinga sa preia "nationala" in acest moment. Presedintele federatiei s-a intors inca de vineri din Coreea, renuntind la festivitatea tragerii la sorti, pentru a


Mircea Sandu refuza sa mai astepte pana la vara pentru a-l numi pe „General” in functia de selectioner si incearca sa-l convinga sa preia „nationala” in acest moment.

Presedintele federatiei s-a intors inca de vineri din Coreea, renuntind la festivitatea tragerii la sorti, pentru a trata in mare secret cu Iordanescu

Cand Hagi l-a anuntat ca renunta la echipa nationala, lunea trecuta, Mircea Sandu se afla in drum spre aeroport. Presedintele FRF pleca in Coreea de Sud, acolo unde urma sa participe la sedinta Comitetului FIFA de Organizare a Campionatului Mondial din 2002, al carei membru este.

A si plecat, nu inainte de a-l ruga pe Hagi sa se mai gindeasca la demisie inca o saptamina, pina se va intoarce in tara. De unde parea ca va face totul pentru a-l pastra pe Hagi, Mircea Sandu s-a razgindit in perioada sejurului in Tara Diminetilor Linistite si a inceput de acolo sa caute un nou selectioner.

N-avea prea multe variante. Pe Lucescu nu-l agrea. Dinu, propunerea lui Becali, nu-i convenea. La Piturca strimba din nas. Ienei sau Moldovan nu erau solutii pe termen lung, ci puteau asigura doar un evetual interimat. De aceea si-a canalizat eforturile inspre convingerea lui Iordanescu.

Mircea Sandu a vrut sa dea lovitura si sa-l aduca pe Puiu inca de-acum, desi avea si varianta sa-l numeasca pe Ienei pina in vara, cind lui Iordanescu ii expira contractul cu Al Ain. Pentru a-si desavirsi planul, presedintele federatiei romane a parasit Busanul imediat dupa terminarea lucrarilor comisiei.

El s-a interesat daca e neaparat nevoie sa ramina si la festivitatea tragerii la sorti si aflind ca nu, a plecat. Nasu’ a ajuns inca de joi la Paris si ar fi venit in aceeasi zi in tara daca avionul care-l aducea din capitala Frantei n-ar fi avut unele probleme tehnice din cauza carora a aterizat la Budapesta. Vineri dupa-amiaza, cu o cursa Malev, Sandu a fost la Bucuresti. El si-a trecut sub tacere sosirea si a lucrat in cel mai mare secret pentru a nu fi supus presiunii mass-media.

In convorbirile sale cu Iordanescu, Mircea Sandu a plusat, cerindu-i acestuia sa-si rezilieze contractul cu Al Ain imediat, ba chiar angajindu-se ca federatia va plati eventualele despagubiri catre echipa din Emirate, care actualmente se afla pe locul 2. Intentia presedintelui era ca astazi sa-l si anunte pe Puiu ca noul selectioner al echipei Romaniei, dar totul depindea de reusita lui Iordanescu in fata seicilor.
Sursa:www.prosport.ro