Fara mari frisoane

Apropo.ro / 22.11.2001, 01:16
Fara mari frisoane
Fotbal intern: "Ne asumam riscurile" Fotbal extern: Noaptea generalilor Alte sporturi: Calatorie in catuse Daca în Primera mai schioapata, campioana Spaniei Real Madrid si-a respectat blazonul în Europa, cîstigînd (3-2) la Praga, in fata formatiei locale Slavia


Fotbal intern: „Ne asumam riscurile”

Fotbal extern: Noaptea generalilor

Alte sporturi: Calatorie in catuse



Daca în Primera mai schioapata, campioana Spaniei Real Madrid si-a respectat blazonul în Europa, cîstigînd (3-2) la Praga, in fata formatiei locale Slavia

Madrilenii s-au speriat tare mult de frigul de la Praga. Si-au luat din Spania caciuli, manusi, chiar si saltele electrice. N-a fost însa cazul sa le foloseasca pîna la urma, caci temperatura n-a scazut sub limita înghetului la ora partidei si nici n-a nins, asa cum si-ar fi dorit gazdele.

Mai mult chiar, Realul s-a încalzit destul de repede, a dictat legea în teren si a triumfat, nu însa fara emotii (3-2). N-a trebuit sa astepte decît 20 de minute ca sa-l bata pe Cech. Portarul Spartei, care abia scosese sutul lui Morientes, a capitulat în aceeasi faza, Zidane înghetîndu-l cu un lob superb. Un veritabil golazo!

Acelasi Zizou l-a servit excelent pe culoar pe Morientes în minutul 23, dar Cech a deviat în bara, mentinînd vii sperantele praghezilor. Trezita din pumni, Sparta a profitat de prima gafa a defensivei iberice. Michalik a egalat cu capul, concretizînd centrarea lui Sionko, care îi suflase balonul lui Pavon. N-a fost însa decît visul unei nopti de iarna pentru trupa lui Hrebik. Pentru ca Morientes si-a razbunat ratarile, marcînd din pasa lui Figo si readucînd avantajul la pauza.

Real s-a înselat însa, mizînd ca cehii se vor resemna cu gîndul esecului. Sparta s-a revarsat în careul lui Casillas în mitanul secund si, firesc, a gasit punctul egalizator, Sionko marcînd la o faza de biliard în minutul 71.

Dar iar n-au apucat sa se bucure gazdele. Pentru ca Morientes a recidivat dupa doua minute, vîrful madrilen împingînd lejer în plasa mingea respinsa de Cech, la „trasorul” lui Roberto Carlos, iar Real a rezistat fara gol. Desi Sparta l-a adus în careul madrilen si pe înaltul portar Cech, de 1,97 m, sperînd la un miracol. În zadar, însa.
Sursa:www.prosport.ro