O ora de magie cu Zidane

Apropo.ro / 19.11.2001, 02:13
O ora de magie cu Zidane
Fotbal intern: "Ne asumam riscurile" Fotbal extern: Noaptea generalilor Alte sporturi: Calatorie in catuse Internationalul francez a fost, în sfîrsit, coordonatorul pe care-l astepta Real Madrid, jucînd ireprosabil în meciul cu FC Sevilla (2-1) Vreme de trei


Fotbal intern: „Ne asumam riscurile”

Fotbal extern: Noaptea generalilor

Alte sporturi: Calatorie in catuse



Internationalul francez a fost, în sfîrsit, coordonatorul pe care-l astepta Real Madrid, jucînd ireprosabil în meciul cu FC Sevilla (2-1)

Vreme de trei luni, atît cît a trecut de la sosirea sa la Real, Zinedine Zidane a creat, în mod straniu, un efect negativ asupra formatiei madrilene. Cu mijlocasul francez pe gazon, campioana Spaniei a înregistrat în Primera, paradoxal, un numar aproape egal de esecuri si de victorii.

În ciuda celor patru goluri ale lui si a faptului ca mereu se afla printre cei mai buni trei elevi ai lui Del Bosque, Zizou nu promova în jocul echipei limpezimea preconizata de la un coordonator ca el, socotit cel mai bun din lume.

Dimpotriva, lipsit de „5”-arul sau, Realul a ratat foarte rar victoria, fapt evidentiat îndeosebi de traseul din Champions League. De aici a si aparut polemica: „Oare nu le e mai bine madrilenilor fara Zidane?”

Zinedine nu a putut riposta destul timp. De fapt, a amînat replica pîna sîmbata seara. La meciul cu FC Sevilla (2-1), el a dat cel mai bun raspuns posibil, demonstrînd ca reprezinta o desfatare.

Pentru Real, caruia i-a mediat aproape toate actiunile de atac, si pentru fotbal, pentru ca a dovedit iar ca e unul dintre putinii jucatorii care stiu naturaletea acestui sport si sa interpreteze cu maiestrie rolul de pe gazon.

Zidane a oferit clasa, virtuozitate, agerime, potenta, atuuri decisive. Cît timp el a rezistat fizic, aproximativ o ora, Realul a luat un avantaj de doua goluri, prin „dubla” reusita de Morientes, primul fiind creat de Raul si Zizou.

Cînd francezul a obosit, au intrat în picaj si colegii lui, primind gol într-o perioada de 20 de minute de suferinta. Concordanta nu a facut decît sa solidifice pozitia lui Zidane la Real. Deoarece, lucru clar, întrebarea privind utilitatea lui e absurda. Trupa din Madrid are nevoie de Zidane, de magia acestui fotbalist formidabil.
Sursa:www.prosport.ro