Cuper si lectia lui 0-0

Apropo.ro / 19.11.2001, 01:56
Cuper si lectia lui 0-0
Fotbal intern: "Ne asumam riscurile" Fotbal extern: Noaptea generalilor Alte sporturi: Calatorie in catuse Dupa ce a tinut în sah pe Juventus, antrenorul Interului a remizat si în fieful Romei, la capatul unui joc spectaculos, cu doua bare, si în care s-a produs


Fotbal intern: „Ne asumam riscurile”

Fotbal extern: Noaptea generalilor

Alte sporturi: Calatorie in catuse



Dupa ce a tinut în sah pe Juventus, antrenorul Interului a remizat si în fieful Romei, la capatul unui joc spectaculos, cu doua bare, si în care s-a produs revenirea lui Vieri

Hector Cuper nu a promis spectacol cînd a fost angajat la Inter. A promis doar munca, munca si iar munca. Rezultatele antrenorului argentinian se vad deja. Cu exceptia esecului din derbyul milanez, „nerazzurrii” nu si-au dezamagit tifosii.

Asa s-a întîmplat sîmbata si pe „Olimpico”. Daca la Torino, în duelul cu Juve, mai mult a încercat sa-si anuleze adversarul, de data asta Inter a facut spectacol pe terenul campioanei. Este si meritul lui Vieri, revenit dupa doua luni si jumatate, care a dovedit o mare pofta de joc.

Atacantul interist, unicul cu care Cuper a început partida, si-a creat doua mari ocazii de a marca, dar fie ghinionul, la transversala tintita în minutul 31, fie Antonioli, recuperat în ultima clipa de Capello, care a intervenit salvator în repriza secunda, s-au opus.

Nici celalalt goalkeeper, Toldo, n-a fost mai putin întrebuintat. Rezerva lui Buffon de la „nationala” a scos cîteva mingi foarte grele, refuzîndu-i sansa golului lui Delvecchio, titularizat de tehnicianul Romei, în conditiile în care Batistuta a acuzat o contractura, fiind menajat pentru meciul cu Galatasaray din Liga Campionilor.

Chiar si asa, „giallorossii” puteau sa-si aproprie victoria, dar bara i-a dat în minutul 76 o mîna de ajutor lui Toldo, la lovitura libera de la 25 de metri executata de Assuncao. A fost însa scris parca sa nu se marcheze deloc goluri pe „Olimpico”.

Desi Cuper a riscat pe final, aruncîndu-l în teren pe Kallon, al doilea vîrf. Ar fi fost nedrept sa existe un învingator si un învins în uvertura etapei de pe „Olimpico”, umbrita însa de incidentele dintre galerii soldate cu trei arestari în rîndul fanilor interisti, alte 9 persoane fiind retinute de politie.

Stam e în stare de soc
Un alt olandez depistat pozitiv. Dupa Edgar Davids si Frank de Boer, Jaap Stam, aparatorul lui Lazio, a fost prins dopat cu norandrosteron si noreticolanolon, doi derivati din nandrolon, pe 13 octombrie, la meciul de la Roma cu Atalanta, a anuntat Comitetul Olimpic Italian (CONI).

Stam, care va putea cere contraexpertiza, a fost suspendat, cu titlu provizoriu, pentru etapa de ieri. El a admis, în autobiografia sa „Fata în Fata”, aparuta în vara în Anglia, ca a luat aceleasi vitamine ca si Davids si F. de Boer la „nationala” Olandei. Totusi, Stam a declarat sîmbata: „Sînt în stare de soc. Un lucru e cert: niciodata nu am folosit substante de care stiam ca sînt ilegale”.
Sursa:www.prosport.ro