Lectia de sacrificiu a turcilor

Apropo.ro / 31.10.2001, 01:55
Lectia de sacrificiu a turcilor
Fotbal intern: 900.000 biletul la negru Fotbal extern: Noaptea generalilor Alte sporturi: Calatorie in catuse Selectionerul austriac declara ca stie toate secretele "nationalei" Turciei. Probabil i-a scapat din vedere jocul la sacrificiu al "ienicerilor" Proasta


Fotbal intern: 900.000 biletul la negru

Fotbal extern: Noaptea generalilor

Alte sporturi: Calatorie in catuse



Selectionerul austriac declara ca stie toate secretele „nationalei” Turciei. Probabil i-a scapat din vedere jocul la sacrificiu al „ienicerilor”

Proasta zi trebuie sa fi avut ieri oamenii în Israel cînd vor fi aflat din presa sau de la televiziuni ca Turcia a învins Austria chiar la Viena, în prima mansa a barajului pentru Mondialul asiatic. Proasta pentru ca, în mod normal, în locul Austriei ar fi trebuit sa fie Israelul, daca în meciul acela de pomina de acum doua saptamîni, de la Tel Aviv, austriacul Herzog – ce ironie a soartei! – n-ar fi aruncat la gunoi, în secundele de prelungire, toata munca si visele de marire ale israelienilor.

Austria a îmbrîncit atunci Israelul de pe a doua treapta a grupei 7, unde cîstigatoare detasata a fost Spania, adjudecîndu-si dreptul de a da barajul cu Turcia, dar poate ca daca în locul lui Herzog ar fi fost sîmbata implicat Revivo, suspansul s-ar fi mentinut pîna la ziua meciului retur. Asa însa Turcia pare scapata în învingatoare, pentru ca e greu de crezut, desi fotbalul a oferit de-a lungul vremii suficiente surprize de acest gen, ca în infernul de la Istanbul oamenii lui Otto Barici vor reusi mai multe decît la Viena.

Apropo de Otto Barici. Iata ce declara el vineri, cu 24 de ore înaintea partidei: „Noi avem un mare avantaj fata de turci, le stim toate secretele, în vreme ce ei nu cunosc mare lucru despre noi”. Cîta dreptate a avut antrenorul austriac se vede dupa rezultatul final. Atît de bine i-au descifrat austriecii pe turci ca abia daca au reusit sa puna de cîteva ori în pericol poarta lui Rustu, care n-a fost practic prea expus emotiilor.

Fidel principiilor sale, Barici n-a chemat la lot pe nici unul dintre cei care se eschivasera de deplasarea în Israel, acum doua saptamîni, prezentînd motive obscure, si a mers tot pe mîna celor care izbutisera rezultatul bun la Tel Aviv. Daca atunci i-a iesit, de data aceasta a trebuit sa înghita în sec si sa admita, poate, ca o calificare la Mondiale e mult mai importanta decît orgoliile de moment.

Altfel, n-ar mai fi nimic de zis. Doar de constatat ca Turcia continua si la „nationala” pasii uriasi facuti înainte la nivelul cluburilor. Construita pe fundatia lui Galatasaray, de acum si din sezoanele anterioare, selectionata lui Senol Gunes a împrumutat de la „Cim Bom Bom” acel spirit de lupta care a uimit si uimeste Europa.

Lipsiti nativ de tehnica stralucitoare a altor natii de fotbalisti, alde Hakan Sukur si ceilalti stiu ca n-au alta solutie decît sa moara pe teren, sa-si tina adversarii într-o teroare constructiva si sa nu astepte cadouri de la altii. Turcia a încetat de mult sa mai fie o echipa oarecare, îsi face loc cu coatele spre înalta societate, iar daca miercuri nu va calca singura în strachini va prinde biletele pentru o competitie la care nu a mai fost prezenta de 48 de ani.

Într-adevar turcii au fost foarte buni, dar cred ca au avut si noroc. În plus, nu sînt foarte sigur ca meritau sa marcheze. Acum sansele noastre au scazut considerabil Otto Barici, selectioner Austria

AUSTRIA – TURCIA 0-1
(Okan 60)

AUSTRIA: Wohlfahrt – Flogel, Vukovici, Baur, Winklhofer – Schopp (52 Lexa), Hiden (70 Kitzbichler), Herzog, Strafner – Wallner (62 Weissenberger), Haas. Antr. O. Barici

TURCIA: Rustu – Umit Davala, Umit Ozat, Emre Asik, Abdullah – Okan (87 Tayfur), Basturk (69 Fatih), Alpay, Tugay, Ergun (62 Arif) – Hakan Sukur. Antr. S. Gunes

A arbitrat Manuel Mejuto Gonzalez (Spania) Sursa:www.prosport.ro