Figaro

Apropo.ro / 22.12.2004, 18:08
Figaro
Ingrediente pentru 4 portii: 200 g gem de caise Pentru aluat: 200 g faina , 140 g margarina cu aroma de vanilie , 100 g zahar , 4 galbenușuri , 1 lamaie , 1 praf de copt Pentru crema: , 4 albușuri , 200 g zahar , 150 g nuci macinate Preparare: Se face un aluat


Ingrediente pentru 4 portii:

200 g gem de caise

Pentru aluat: 200 g faina , 140 g margarina cu aroma de vanilie , 100 g zahar , 4 galbenușuri , 1 lamaie , 1 praf de copt

Pentru crema: , 4 albușuri , 200 g zahar , 150 g nuci macinate

Preparare: Se face un aluat din faina, margarina cu aroma de vanilie, zahar, galbenușurile batute spuma, coaja de lamaie și praf de copt. Aluatu, astfe, obținut se întinde înt-o tava unsa cu puțina margarina. Peste aluat se întinde gem de caise. Separat, se pregatește crema din albușurile batute spuma cu zahar și nuci, apoi se întinde peste gem. Se coace la foc potrivit. Cand spuma capata o culoare maronie, prajitura se scoate din cuptor și se porționeaza.

Acasa Magazin