Ciorba cu ficaței de pasare

Apropo.ro / 02.11.2004, 12:36
Ciorba cu ficaței de pasare
Ingrediente pentru 4 portii 300 g ficaței de pasare, 1 țelina potrivita, 1 ceapa mica, 1 fir de praz, 2 cartofi potriviți, 1 ardei roșu, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 1/4 varza alba, mica, 1 lingura bulion de roșii, 2 linguri ulei, borș de casa (opțional),

Ingrediente pentru 4 portii
300 g ficaței de pasare, 1 țelina potrivita, 1 ceapa mica, 1 fir de praz, 2 cartofi potriviți, 1 ardei roșu, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 1/4 varza alba, mica, 1 lingura bulion de roșii, 2 linguri ulei, borș de casa (opțional), sare, piper.

Preparare:
Se taie varza bucați convenabile sau fideluța, țelina și radacina de patrunjel se taie feliuțe, iar morcovul se taie batonele subțiri. Se pun toate legumele într-o oala și se adauga peste ele uleiul.

Se calesc ușor, la foc iute, 2-3 minute, apoi se adauga ceapa tocata marunt, prazul și ardeiul taiate rondele. Se calesc în continuare înca 2-3 minute, apoi se adauga cartofii, curațați de coaja, taiați cubulețe. Se presara sare și piper, dupa gust, se adauga apa calda cat sa acopere toate legumele și se lasa sa fiarba acoperit aproximativ 15 minute, la foc potrivit.

Între timp, se fierb separat ficațeii, în apa puțin sarata. Se scurg de zeama în care au fiert, pastrand zeama. 2 ficaței se trec prin sita, iar restul se taie bucați mari. Cand legumele sunt bine fierte, se adauga ficațeii taiați bucațele și ficațeii pasați, împreuna cu zeama în care au fiert. Se adauga bulionul de roșii, borșul fiert separat (opțional), sare și piper, daca mai este cazul, și dupa 2-3 clocote se da deoparte.