Pugilistul Ricardo Mayorga a anunțat ca se retrage

Apropo.ro / 06.10.2004, 11:15
Pugilistul Ricardo Mayorga a anunțat ca se retrage
Pugilistul Ricardo Mayorga, acuzat ca a violat o tînara de 22 de ani, și-a anunțat retragerea din activitate, a anunțat cotidianul "La Prensa", din Nicaragua, citat de AFP. "Nu mai doresc sa boxez. Ma retrag. M-am gîndit și am discutat și cu familia mea. Este

Pugilistul Ricardo Mayorga, acuzat ca a violat o tînara de 22 de ani, și-a anunțat retragerea din activitate, a anunțat cotidianul „La Prensa”, din Nicaragua, citat de AFP.

„Nu mai doresc sa boxez. Ma retrag. M-am gîndit și am discutat și cu familia mea. Este cît se poate de serios”, a declarat pugilistul.

Fost campion mondial la categoria semimijlocie, versiunile WBA și WBC, Mayorga a fost învins, sîmbata, la New York, de portoricanul Felix Trinidad, într-un meci contînd pentru categoria mijlocie. Palmaresul pugilistului din Nicaragua include 27 de victorii, cinci înfrîngeri și un meci încheiat la egalitate.

Mayorga, în vîrsta de 31 de ani, a precizat, pentru cotidianul „La Prensa”, ca nu mai este nevoie sa boxeze, deoarece „dispune de suficiente resurse materiale” și intenționeaza sa se reprofileze în domeniul comercial.

Fostul campion va trebui sa compara, miercuri, în fața unui tribunal din capitala statului Nicaragua, fiind acuzat ca, pe 1 septembrie, a violat o tînara în vîrsta de 22 de ani.

Mayorga a fost arestat, pe 3 septembrie, în incinta aeroportului din Managua, de unde urma sa se îmbarce într-un avion cu destinația Statele Unite ale Americii, la doua zile dupa ce pe numele sau fusese emis un mandat de arestare.

Ulterior, pugilistul a fost eliberat și i-a oferit tinerei 70.000 de dolari, pentru a renunța la reclamație, dar avocatul acesteia i-a comunicat ca femeia nu-și va retrage plîngerea „nici pentru un milion de dolari”.

Mediafax