Ando este ingrijorat de aparare

Apropo.ro / 30.09.2004, 09:28
Ando este ingrijorat de aparare
Antrenorul Ioan Andone a declarat, miercuri, într-o conferința de presa, ca ratarea calificarii echipei Dinamo în grupele Cupei UEFA ar fi un eșec, dar nu o tragedie. "Daca ratam calificarea în grupele Cupei UEFA este un eșec, pentru ca am cîștigat Cupa României

Antrenorul Ioan Andone a declarat, miercuri, într-o conferința de presa, ca ratarea calificarii echipei Dinamo în grupele Cupei UEFA ar fi un eșec, dar nu o tragedie.

„Daca ratam calificarea în grupele Cupei UEFA este un eșec, pentru ca am cîștigat Cupa României și campionatul. Dar nu pot sa spun ca ar fi o tragedie, cum au afirmat cei de la Partizan. Tragedie ar fi fost pentru Manchester United daca nu s-ar fi calificat în Liga Campionilor”, a spus Andone.

Echipa Dinamo va întîlni, joi, pe Stadionul Național din Complexul „Lia Manoliu”, formația Partizan Belgrad, în manșa secunda a turului I preliminar al Cupei UEFA.

Andone a precizat ca pentru partida cu Partizan are toți jucatorii la dispoziție, în lot fiind incluși și fotbaiștii Adrian Iordache, Lucian Goian și Dorin Semeghin, implicați într-un accident rutier saptamîna trecuta. Jucatorii Ovidiu Burca, Lucian Goian, Claudiu Dragan, Alexandru Pacurar, Cristian Cigan și Florin Matache vor juca, miercuri, în Cupa României, cu FC Tîrgoviște.

Tehnicianul considera ca echipa sa are puterea sa înscrie doua goluri, dar este îngrijorat pentru problemele din defensiva. „Avem șanse de calificare, dar nu sîntem entuziaști. Sîntem optimiști, pentru ca putem recupera cele doua goluri. Întîlnim o echipa care a învins în toate partidele pe care le-a jucat dupa meciul disputat în tur în compania noastra. Partizan este o echipa cu o forța deosebita”, a declarat Andone, menționînd ca a urmarit înregistrarea ultimei partide a adversarilor.

Ioan Andone este de parere ca Dinamo va avea șanse mai mari de calificare daca la pauza va conduce cu 1-0. „Daca vom reuși sa trecem de mijlocul terenului lor, vom crea multe faze de poarta. Dar sa ajungem acolo”, a precizat Andone.

Antrenorul dinamovist a declarat ca se bazeaza și pe sprijinul suporterilor, cu toata ca este de parere ca aceștia nu vor umple Stadionul Național. „Partizan nu se poate compara cu Manchester United, ca sa se umple stadionul”, a spus Andone. 

Andone considera ca vremea va constitui un aspect important la partida de joi. „Sa speram ca pîna mîine și condițiile de de joc vor fi favorabile. Daca va ploua tot timpul cred ca va fi un avantaj pentru echipa adversa”, a menționat antrenorul

Tehnicianul este de parere ca atacantul Claudiu Niculescu nu a revenit înca la forma sa din primavara. „Niculescu a facut cel mai bun joc al lui din acest sezon în partida cu FC Brașov. A participat la toate fazele importante. La începutul sezonului era destul de imobil, nu încerca sa se miște și nu participa la toate fazele”, a spus Andone.

Ioan Andone a declarat ca nu s-a simțit mai bine cînd a vazut ca Fenerbachce a pierdut cu 2-6 în fața echipei Manchester United și considera ca jucatorii sai au facut în confruntarea cu englezii o repriza mult mai buna decît fotbaliștii turci.

Mijlocașul Andrei Margaritescu a declarat ca meciul de joi din Cupa UEFA este cel mai important pentru Dinamo în acest sezon. „Este o onoare ca am ajuns la Dinamo. În meciul cu Partizan nu conteaza cine joaca, important este sa ne straduim cît mai mult”, a spus Margaritescu, menționînd ca l-a studiat pe avdersarul sau direct de joi, Sașa Ilici.

Fotbalistul Ștefan Grigorie considera ca partida cu Partizan este importanta pentru jucatori, pentru club și pentru fotbalul românesc.

Vermezovici: „Nu sîntem favoriți”

Antrenorul principal al formației Partizan Belgrad, Vladimir Vermezovic, a declarat, miercuri, la sosirea pe aeroportul internațional „Henri Coanda”, ca formația sa nu este favorita în partida cu Dinamo București, din manșa secunda a turului întîi al Cupei UEFA.

„Nu sîntem favoriți, chiar daca avem un avantaj. Am venit sa facem un meci mare și sa aratam publicului din România ca Partizan poate juca fotbal de calitate. Nu știu care va fi rezultatul, echipa mai buna va cîștiga. E pacat, dar una din doua echipe valoroase va parasi competiția. Nu m-ar mira ca Dinamo sa se califice pentru ca au avantajul golului în deplasare, iar noi trebuie sa înscriem cel puțin o data. Dinamo e o echipa mare, mult mai valoroasa decît Oțelul”, a spus Vermezovic.

Atacantul camerunez al formației Partizan, Pierre Boya, crede ca Dinamo are un lot mult mai valoros decît cel al Oțelului Galați, echipa cu care a jucat în turul doi preliminar al Cupei UEFA. „Dinamo e o echipa foarte serioasa, mult mai buna decît Oțelul. Faptul ca Dinamo a marcat în deplasare poate fi un avantaj pentru ei. Vom face tot posibilul sa cîștigam, pentru ca ne dorim prea mult calificarea. Nu am venit la București sa obținem un egal, chiar daca acest rezultat ne-ar pute fi avantajos. Am venit sa ne calificam”, a afirmat Boya.

Capitanul echipei sîrbe, Zoran Mirkovici, a precizat ca atacanții Ionel Danciulescu și Claudiu Niculescu sînt cei mai valoroși jucatori din lotul dinamovist. „Danciulescu și Niculescu sînt doi atacanți foarte valoroși. Nu pot spune care e mai bun. Și Petre, capitanul echipei, e foarte bun. Nu știu cine se va califica, dar sper ca noi. Vom juca la victorie și așteptam mult de la acest meci”, a menționat Mirkovici.

 În meciul tur, disputat pe 16 septembrie, la Belgrad, Dinamo a pierdut, cu scorul de 1-3.

Echipa Partizan Belgrad a venit însoțita de un grup restrîns de suporteri, unul dintre fani afirmînd ca în cursul zilelor de miercuri și joi vor sosi la București aproximativ 2.000 de suporteri sîrbi pentru a susține echipa Partizan Belgrad.

Partida Dinamo București – Partizan Belgrad va avea loc, joi, la ora 20.00, pe Stadionul Național din Complexul „Lia Manoliu”.

Mediafax