Dinu Gheorghe deranjat de suspiciunile legate de meciul cu Gloria

Apropo.ro / 29.09.2004, 09:34
Dinu Gheorghe deranjat de suspiciunile legate de meciul cu Gloria
Președintele FC Rapid, Dinu Gheorghe, a afirmat, marți, ca a fost deranjat de declarațiile potrivit carora partida Rapid - Gloria Bistrița, scor 3-1, din etapa a VIII-a a Diviziei A "Burger", ar fi fost aranjata. "Nu s-au facut decît niște supoziții bazate pe

Președintele FC Rapid, Dinu Gheorghe, a afirmat, marți, ca a fost deranjat de declarațiile potrivit carora partida Rapid – Gloria Bistrița, scor 3-1, din etapa a VIII-a a Diviziei A „Burger”, ar fi fost aranjata.

„Nu s-au facut decît niște supoziții bazate pe elemente statistice, și nu pe ce a fost în teren. Iftodi nu a jucat nici un meci cu nici o echipa din București, deci cade aceasta acuza. Coroian este accidentat. Din cîte am înțeles din cele spuse de domnul Horoba la televizor, are un cheag de sînge și este sub tratament medicamentos. S-a invocat și faptul ca Rapid a cîștigat de 23 de ori în 29 de meciuri cu Gloria. Și alte echipe au cîștigat 14 meciuri din 20 disputate cu alte formații”, a argumentat oficialul rapidist.

Dinu Gheorghe considera ca meciul dintre Dinamo și FC Brașov a fost unul corect. „În a doua repriza, FC Brașov nici nu a ajuns la poarta. Asta înseamna ca a refuzat jocul? Îmi pare rau ca jucatorii sînt tîrîți în aceste discuții”, a menționat Gheorghe.

Președintele rapidist a afirmat ca partida cu Oțelul Galați, din etapa a IX-a a Diviziei A, va fi una dificila și ca jucatorii echipei bucureștene vor evolua sub presiune, deoarece vor încerca sa demonstreze ca au cîștigat partida cu Gloria pe teren. „La Galați ne așteapta un meci foarte greu. Oțelul, ca și Bistrița, se apara foarte mult și contraataca. Ei își propun, probabil, sa nu piarda cu Rapid, Dinamo sau Național și atunci este mai ușor sa destrami decît sa contruiești. Am înțeles ca terenul nu este într-o stare foarte buna. Va fi și presiune asupra jucatorilor, iar ei vor încerca sa arate ca meciul cu Bistrița a fost corect”, a declarat Gheorghe

Întrebat ce parere are despre faptul ca patronul clubului, George Copos, a declarat ca Rapid nu are șanse la titlu, Dinu Gheorghe a spus: „Copos este proprietarul echipei și nu pot sa am alta parere”.

În legatura cu declarația fundașului Cristian Chivu, care a spus ca Rapid are șanse sa se califice în grupele Ligii Campionilor, daca va cîștiga campionatul în România, Gheorghe a spus: „Îi mulțumesc pentru aprecieri, dar pentru cei din fotbalul românesc este înca greu sa se gîndeasca la grupele Ligii Campionilor”.

Dinu Gheorghe a precizat ca înca nu se poate spune ce echipe sînt favorite la cîștigarea titlului de campioana. „Nu s-a cristalizat foarte clar cine se bate pentru titlu, în afara celor care și-au anunțat intenția și care își doresc acest titlu în fiecare an. Nici soarta retrogradarii nu cred ca este decisa. Înca este prea devreme sa putem vorbi despre aceste lucruri”, a spus Gheorghe.

Întrebat ce parere are despre afirmația antrenorului echipei Șahtior Donețk, Mircea Lucescu, referitoare la faptul ca o echipa are nevoie de un buget de cel puțin 20 de milioane de dolari pentru a se califica în grupele Ligii Campionilor, Gheorghe a declarat: „Dînsul știe foarte bine, pentru ca antreneaza o echipa cu un buget de peste 20 de milioane, probabil. Îl puteți întreba joia viitoare, cînd, în proporție de 90 la suta, vom juca un meci amical cu Șahtior Donețk la București”, a menționat Gheorghe, adaugînd ca Rapid nu ar putea face fața în LC cu un buget de 4 – 5 milioane de dolari, pe care l-a calificat drept „un buget pentru masa saracilor”.

Oficialul rapidist a menționat ca ar fi benefic pentru fotbalul românesc ca Steaua și Dinamo sa se califice în grupele Cupei UEFA, nu neaparat pentru binele Rapidului. „Pentru fotbalul românesc ar fi bine ca orice echipa sa se califice în fazele superioare ale cupelor europene”, a subliniat Gheorghe.

Fundașul rapidist Ionuț Rada a declarat ca nu se bucura ca a plecat de la Universitatea Craiova, data fiind situația actuala a echipei. „Nu pot sa spun ca sînt bucuros ca am plecat de la Craiova. Îmi pare rau de ce se întîmpla acolo. Antrenorii nu sînt lasați sa-și faca treaba. Ar fi bine sa fie lasați cel puțin un an”, a spus Rada.

Rada a refuzat sa comenteze acuzațiile potrivit carora partida cu Gloria Bistrița a fost aranjata. „Eu nu am participat la nici un aranjament”.

Jucatorul spera ca meciul cu Oțelul sa fie prima deplasare fara probleme a echipei Rapid în acest sezon. „Pîna acum în deplasare ne-a fost destul de greu și sper sa intram în normal la meciul cu Oțelul”, a subliniat Rada.

Ionuț Rada a menționat ca Rapid ar putea fi avantajata de o eventuala calificare a echipelor Steaua și Dinamo în grupele Cupei UEFA, pentru ca atunci jucatorii celor doua formații „ar fi mai obosiți”, dar a apreciat ca o asemenea performanța ar fi benefica și fotbalului românesc. Fundașul crede ca îi va fi greu sa revina în echipa naționala dupa ce a fost accidentat mai mult timp.

Rada considera ca este mai bine pentru Rapid ca nu este considerata favorita la cîștigarea campionatului. „Daca am porni cu prima șansa, ar fi un dezavantaj mai mare și probabil ca am dezamagi. Daca domnul Copos crede ca nu avem valoare și nu putem cîștiga campionatul este problema lui. Nu m-am suparat cînd ne-a facut desculți”, a menționat Rada.

Atacantul armean Arman Karamian a afirmat ca Rapid are șanse sa cîștige în acest an campionatul și a precizat ca meciul cu Gloria s-a jucat corect. „Ne vom stradui sa luam campionatul. Avem șanse. Meciul cu Gloria a fost cinstit”, a spus Karamian.

Mediafax