Salata de sparanghel cu șunca

Apropo.ro / 28.09.2004, 11:06
Salata de sparanghel cu șunca
Ingrediente pentru 4 portii 300 g sparanghel, 250 g salata verde, 4 felii de șunca, 4 oua, 4 felii de paine, 40 g unt, 1 lingura oțet, 4 linguri ulei de masline, sare, piper. Preparare: Sparanghelul, curațat și bine spalat, se taie în bucați de 4-5 cm, care se fierb

Ingrediente pentru 4 portii
300 g sparanghel, 250 g salata verde, 4 felii de șunca, 4 oua, 4 felii de paine, 40 g unt, 1 lingura oțet, 4 linguri ulei de masline, sare, piper.

Preparare:
Sparanghelul, curațat și bine spalat, se taie în bucați de 4-5 cm, care se fierb în apa sarata timp de 5 minute. Se scot cu ajutorul unei spumiere și se clatesc cu apa rece, apoi se scurg bine. Foile de salata se spala, se scurg de apa și se rup în bucați mari.

Separat, se prepara un sos vinegret, amestecand ulei, oțet, sare și piper pana se omogenizeaza. Se scoate coaja feliilor de paine, iar fiecare miez se împarte în patru triunghiuri care se rumenesc ușor într-o tigaie cu unt încins. Ouale fierte moi se curața de coaja, avand grija sa nu se sparga. Se repartizeaza apoi în patru farfurii, salata, sparanghelul, șunca taiata fașii, painea prajita și cate un ou. Se stropesc cu sosul vinegret și se servesc.