Ando crede in calificare

Apropo.ro / 28.09.2004, 09:04
Ando crede in calificare
Tehnicianul Ioan Andone a declarat, luni, ca Dinamo poate învinge echipa Partizan Belgrad și poate obține calificarea în grupele Cupei UEFA, deși în meciul tur formația sîrba a cîștigat cu scorul de 3-1. "Consider ca ne putem califica, cu toate ca Partizan este o

Tehnicianul Ioan Andone a declarat, luni, ca Dinamo poate învinge echipa Partizan Belgrad și poate obține calificarea în grupele Cupei UEFA, deși în meciul tur formația sîrba a cîștigat cu scorul de 3-1.

„Consider ca ne putem califica, cu toate ca Partizan este o echipa buna, iar echipele sîrbești au jucat tot timpul bine împotriva celor românești. Însa, am încredere ca putem reface handicapul.  Nu știu daca vom avea forța sa înscriem patru goluri și sa ne calificam, daca vom primi gol. Foarte important pentru noi este sa nu primim gol”, a spus Andone.

Partida Dinamo – Partizan Belgrad va avea loc, joi, pe stadionul Național din Complexul Lia Manoliu.  

De asemenea, Ioan Andone s-a declarat impresionat de jucatorii experimentați ai echipei Partizan. „M-au impresionat jucatorii lor cu experiența, care au evoluat foarte mult în strainatate. Ei dau tonul jocului, au o poziție extraordinara, iar cei tineri îi completeaza cu entuziasm”, a subliniat Andone.

Andone considera ca meciul cu FC Brașov, scor 3-1, din etapa a VIII-a a Diviziei A, a fost cea mai buna partida realizata de Dinamo în acest sezon. „Înca facem greșeli în faza de aparare. Jucatorii de la Brașov au avut o singura ocazie și am primit gol. Jucatorii trebuie sa realizeze ca de la Dinamo se așteapta mult mai mult și orice meci este ca o finala a Cupei României. Aveam nevoie de aceste victorii, aveam nevoie sa ne cream meciuri bune, cum a fost cel cu Brașov, care cred ca a fost cel mai bun meci al nostru din acest sezon”, a subliniat tehnicianul dinamovist.

Andone a precizat ca a discutat, luni, cu Mircea Rednic, care a demisionat de la Universitatea. „Am discutat chiar azi cu Mircea Rednic, este greu pentru el, mai ales ca și-a pus mari speranțe la întoarcere ca lucrurile se pot rezolva, dar, din pacate pentru el, nu l-au ajutat rezultatele. Nu știu daca eu voi antrena vreodata la Craiova, în viața nu se poate ști. Rednic avea experiența necesara, titlurile cîștigate cu Rapid dar și experiența internaționala. Probabil ca la Craiova trebuie sa ai origine olteana ca sa reușești”, a precizat Andone.

Andone a afirmat ca nu este nemulțumit de arbitrii români. „Pe mine nu ma nemulțumesc arbitrii români. Noi am cîștigat o Cupa României cu arbitri straini. S-au contestat foarte mult arbitrii straini la meciul cu FC Național (n.r. – finala Cupei României din 2001). Sînt unii care fac mai multe greșeli decît cei români. Poate ca ar trebui aduși arbitri straini la anumite meciuri, ca sa se evite suspiciunile și subiectivismul oamenilor care judeca”, a spus Andone.

Jucatorul Ionel Danciulescu spera ca rezultatul meciului cu FC Brașov, scor 3-1, sa reprezinte un nou început pentru echipa Dinamo. „Sper ca acesta sa fie un nou început al echipei Dinamo. Sper sa o ținem numai în victorii, pentru ca joi avem cel mai important meci. Cred ca avem un alt moral acum. Victoriile aduc victorii. Daca ai mai multe victorii consecutive, capeți și o încredere mult mai mare”, a spus Danciulescu.

Atacantul dinamovist considera ca nu este imposibil ca Dinamo sa reușeasca un rezultat care ar aduce calificarea în grupele Cupei UEFA. „Meciul cu Partizan va fi greu, au o echipa buna, omogena, cu un atac foarte bun, speram sa nu le dam nici o șansa. Este greu, dar nu imposibil. Meciul ni l-am facut puțin greu, prin prisma faptului ca am primit doua goluri în 30 de secunde. Ar fi bine daca și Dinamo și Steaua s-ar califica în grupele Cupei UEFA. Ar urma înca șase meciuri internaționale, în care se pot aduna cît mai multe puncte. Speram ca la meci sa fie cît mai mulți suporteri, poate nu chiar ca la meciul cu Manchester, dar daca ar fi 30-40.000 am fi mulțumiți”, a spus Danciulescu, care nu a dorit sa comenteze probleme existente între suporteri și fotbaliști. „Din punctul meu de vedere nu este nici un fel de problema”, a precizat Danciulescu. 

 Ionel Danciulescu a dedicat golul marcat în meciul cu FC Brașov coechipierilor sai, Adrian Iordache, Dorin Semeghin și Lucian Goian, care nu au evoluat în aceasta partida. „Golul l-am dedicat celor trei colegi ai mei. Știu ce înseamna sa treci prin momente grele. Întreaga echipa este alaturi de ei. Din punctul nostru de vedere în vestiar am fost o familie și speram sa fim la fel în continuare. L-am mai dedicat și fetiței nașului meu, Marius Lacatuș. Ea mi-a prezis înaintea partidei ca voi înscrie și chiar m-am mirat un pic pentru ca este o fetița mai rușinoasa”, a adaugat Danciulescu.

Mediafax