Pascu acuza jucatorii de la Apulum

Apropo.ro / 22.09.2004, 10:06
Pascu acuza jucatorii de la Apulum
Directorul general FC Brașov, Romeo Pașcu, a declarat, marți, ca vinovatul pentru furtul din vestiarele echipei Apulum ar trebui cautat chiar printre jucatorii formației din Alba Iulia. "Nimeni nu putea sa știe ca jucatorii de la Alba Iulia au bani decît cineva din

Directorul general FC Brașov, Romeo Pașcu, a declarat, marți, ca vinovatul pentru furtul din vestiarele echipei Apulum ar trebui cautat chiar printre jucatorii formației din Alba Iulia.

„Nimeni nu putea sa știe ca jucatorii de la Alba Iulia au bani decît cineva din anturajul acestui club, de aceea cred ca vinovatul trebuie cautat tocmai printre jucatorii de la Apulum”, a declarat Pașcu.

Fotbaliștii echipei Apulum Alba Iulia au constatat, la finalul meciului pierdut, sîmbata, în deplasare, scor 1-4, în fața formației FC Brașov, în etapa a VII-a a Diviziei A, ca vestiarul le-a fost spart și ca le-au disparut bani, bijuterii și telefoane mobile, însumînd aproximativ 100 de milioane de lei.

Pașcu a menționat ca, pîna în prezent, nu au mai avut loc astfel de incidente în vestiarele stadionului de la Brașov. „În ultimii ani la FC Brașov au venit echipe importante, precum Steaua, Dinamo, Rapid sau Inter Milano. Niciodata nu s-a întîmplat așa ceva, vreo furaciune din vestiarul echipei oaspete”, a explicat directorul general al clubului FC Brașov.

Romeo Pașcu a precizat ca masorul clubului Apulum a recunoscut, în fața polițiștilor și a jandarmilor care au sigurat paza la meci, ca a avut în permanența cheia de la vestiar asupra lui. „În repriza a doua, el a dat cheia doar rezervelor echipei Apulum, care au fost sa se schimbe”, a relatat oficialul brașovean.

Pașcu a afirmat ca polițiștii brașoveni au confirmat ca ușa de la vestiare nu a fost forțata și nici geamurile acesteia sparte.

Jucatorii echipei Apulum nu sînt de acord cu afirmațiile directorului general al clubului FC Brașov, Romeo Pașcu.

„Nu vred ca poate fi vorba ca cineva dintre noi sa fi facut acest gest. Înțeleg ce ar fi facut cu banii, dar ce facea cu cele patru telefoane mobile care au fost furate”, a declarat mijlocașul Dan Iurișniți.

Jucatorul a menționat ca hoții i-au furat 500 de euro, însa nu și telefonul mobil, pe care îl avea asupra sa. „Din fericire, hoții nu au știut ca pe fundul genții mai aveam 50 de milioane de lei, pe care îi cîștigasem la pariuri sportive”, a adaugat Iurișniți.

La rîndul sau, Alin Paleacu a negat acuzațiile. „Este curios ca nu s-au luat amprente de pe cele trei hîrtii de 100 de euro gasite pe jos în vestiarul nostru la sfîrșitul meciului. De trei ani de cînd joc la Alba Iulia nu s-a întîmplat sa ne dispara ceva din vestiar”, a spus Alin Paleacu.

Codruț Ciobanu, cel mai pagubit dintre jucatorii echipei Apulum, a relatat ce a facut dupa ce a constatat lipsa banilor. „Imediat dupa meci, am anunțat dispozitivul de jandarmi ca mi s-au furat banii (550 de euro), telefonul mobil, bijuteriile și cheile de la mașina. Aceștia m-au trimis la poliție sa fac plîngere acolo. De la sediul poliției, m-au trimis înapoi la stadion, pentru ca mi-au spus ca nu este de competența lor sa ancheteze așa ceva”, a precizat Ciobanu.

Mediafax