Maradona a plecat în Cuba

Apropo.ro / 21.09.2004, 10:11
Maradona a plecat în Cuba
Fostul capitan al reprezentativei de fotbal a Argentinei, Diego Armando Maradona, a parasit, luni, Argentina, cu destinația Cuba, unde va urma un tratament de dezintoxicare. Televiziunile argentiniene au difuzat imagini înfațișîndu-l pe Maradona în timp ce se îmbarca într-un

Fostul capitan al reprezentativei de fotbal a Argentinei, Diego Armando Maradona, a parasit, luni, Argentina, cu destinația Cuba, unde va urma un tratament de dezintoxicare.

Televiziunile argentiniene au difuzat imagini înfațișîndu-l pe Maradona în timp ce se îmbarca într-un avion al companiei panameze Copa Airlines. Fostul internațional argentinian este așteptat sa soseasca în Cuba la miezul nopții, via Panama. Maradona, în vîrsta de 43 de ani, este însoțit de sora sa mai mare, Ana Estela, și de medicul personal, Alfredo Cahe.

„Va iubesc din tot sufletul și voi fi întotdeauna cu voi. Indiferent ce voi face în viitor, eu voi fi cel care va decide, nu alții. Inima mea ramîne cu voi, în Argentina”, le-a transmis Maradona fanilor sai, într-un interviu acordat înainte de plecarea în Cuba.

Maradona ar trebui sa urmeze un tratament la Centrul de sanatate mentala (CENSAM), unde a mai fost internat în anul 2000. Acolo el va fi supravegheat în permanența, aceasta fiind o condiție pusa de tribunalul argentinian care i-a permis fostului fotbalist sa paraseasca țara. Justiția argentiniana a decis ca Maradona sa urmeze un tratament într-un centru specializat timp de cel puțin 70 de zile. Avocatul fostului sportiv a introdus însa o clauza potrivit careia acesta are dreptul sa refuze sa ramîna în clinica recomandata de justiția argentiniana.

Fostul fotbalist argentinian a fost spitalizat, pe 18 aprilie, în stare critica, în urma unei crize cardiace și a unor probleme pulmonare. Externat foarte repede, în ciuda rezervelor exprimate de medicii sai, el a trebuit sa fie reinternat de urgența dupa doua saptamîni, în urma unei indigestii. În urma cu o saptamîna, Maradona a fost din nou internat în spital pentru cîteva ore, din cauza unei creșteri a tensiunii, suferite în urma unei partide de fotbal. Fostul campion mondial cîntarește 102 kilograme, iar obezitatea i-a provocat hipertensiune arteriala și tahicardie.

Mediafax