Crap cu sos de rosii, la cuptor

Apropo.ro / 20.09.2004, 14:03
Crap cu sos de rosii, la cuptor
Ingrediente 1 crap mare de 1,5 kg, 500 g roșii, 150 ml ulei, 4-5 caței de usturoi, 2 lamai, 150 ml vin, patrunjel verde, ardei iute, sare, piper. Preparare: Se curața crapul de solzi, se scot intestinele, se spala și se zvanta bine cu un prosop. Se condimenteaza în

Ingrediente
1 crap mare de 1,5 kg, 500 g roșii, 150 ml ulei, 4-5 caței de usturoi, 2 lamai, 150 ml vin, patrunjel verde, ardei iute, sare, piper.

Preparare:
Se curața crapul de solzi, se scot intestinele, se spala și se zvanta bine cu un prosop. Se condimenteaza în interior cu sare și piper, dupa gust, apoi se lasa sa stea la rece o ora pentru a se patrunde cu sare. Se oparesc roșiile, se curața de pielițe și se taie felii. Se curața usturoiul, se zdrobește și se amesteca cu feliile de roșii, adaugandu-se sare și piper, dupa preferința. Cu amestecul obținut se umple peștele, care a fost uns în interior cu puțin ulei, apoi se leaga cu o ața ca sa nu iasa umplutura.

Se unge cu ulei o tava, care trebuie sa aiba lungimea peștelui, se așaza peștele pregatit, ornat cu cateva rondele de roșii și ardei iute deasupra. Se adauga 2 linguri de apa și se da la cuptor. Cand peștele începe sa se rumeneasca, se adauga vinul și se continua rumenirea lui înca 35 de minute, stropindu-l din cand în cand cu sosul din tava. Se servește cald, ornat cu felii de lamaie și presarat cu patrunjel verde tocat fin.

E bine sa stii
Alaturi de crap, se pot pune cateva ciuperci taiate felii subțiri, care se vor rumeni o data cu peștele. Peștele se poate servi cu mamaliguța calda.