Canadienii contesta medalia de bronz obtinuta de Dragulescu la JO

Apropo.ro / 17.09.2004, 10:40
Canadienii contesta medalia de bronz obtinuta de Dragulescu la JO
Federația Canadiana de Gimnastica (GC) a facut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru ca gimnastului Kyle Shewfelt sa îi fie atribuita medalia de bronz în proba masculina de sarituri de la JO, care a fost cucerita, la Atena, de românul Marian Dragulescu. "GC considera ca

Federația Canadiana de Gimnastica (GC) a facut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru ca gimnastului Kyle Shewfelt sa îi fie atribuita medalia de bronz în proba masculina de sarituri de la JO, care a fost cucerita, la Atena, de românul Marian Dragulescu.

„GC considera ca evaluarea evoluției românului Marian Dragulescu, care a terminat pe locul al treilea acest concurs, nu a fost facuta conform regulilor codului de punctaj al Federației Internaționale de Gimnastica”, se arata într-un comunicat al TAS.

Finala masculina în proba de sarituri din cadrul competiției de gimnastica de la JO a fost cîștigata de sportivul spaniol Gervasio Deffer, acesta fiind urmat de letonul Evgheni Sapronenko. Dragulescu, clasat pe locul trei, a obținut o medie a notelor de 9.612, prima saritura fiind notata cu 9.900, cea mai mare nota din concursul masculin de gimnastica de la Atena, iar a doua cu 9.325.

Secretarul general al Federației Române de Gimnastica, Adrian Stoica, a declarat pentru MEDIAFAX ca oficialii canadieni sînt lipsiți de fair-play. „Este lipsa de fair-play. Exista într-adevar o problema în ceea ce privește penalizarile acordate de arbitri la a doua saritura, care ar fi trebuit sa se înscrie într-o limita prevazuta de codul de punctaj pentru cele patru note ce conteaza la calcularea notei finale. Aceasta limita a fost depașita cu o zecime. Arbitrul-șef de aparat a considerat ca scorul final a fost corect. El ar fi trebuit sa ia decizia de scadere a uneia dintre notele superioare și ridicare a notelor cele mai mici, ceea ce nu ar fi modificat însa nota finala”, a spus oficialul FRG, care crede ca greșeala șefului Comisiei de arbitri de la sarituri nu este una care sa determine schimbarea medaliei.

Stoica a fost președintele juriului superior al competiției de gimnastica la JO.  

Mediafax