Iranianul Hashemian nu va evolua în Israel pentru Bayern Munchen

Apropo.ro / 15.09.2004, 11:23
Iranianul Hashemian nu va evolua în Israel pentru Bayern Munchen
Atacantul iranian Vahid Hashemian nu va juca pentru Bayern Munchen, miercuri, în Israel, în meciul din Liga Campionilor împotriva formației Maccabi Tel-Aviv, din cauza unor dureri la spate. Inițial, clubul german anunțase ca Hashemian va face deplasarea la Tel-Aviv.

Atacantul iranian Vahid Hashemian nu va juca pentru Bayern Munchen, miercuri, în Israel, în meciul din Liga Campionilor împotriva formației Maccabi Tel-Aviv, din cauza unor dureri la spate.

Inițial, clubul german anunțase ca Hashemian va face deplasarea la Tel-Aviv.

Ținînd cont de tensiunile existente între Israel și Iran, oficialii clubului Bayern l-au lasat pe atacantul iranian sa decida daca va juca sau nu. Hashemian a anunțat, duminica seara, ca nu va rata acest meci. „Ne-a spus ca vrea sa faca deplasarea la Tel-Aviv”, a declarat antrenorul Felix Magath.

Președintele clubului Bayern Munchen, Franz Beckenbauer, s-a declarat mulțumit de decizia jucatorului. „Politica trebuie sa ramîna în afara terenului de sport. Hashemian este jucatorul echipei Bayern și nu vad nici un motiv pentru care nu ar trebui sa joace”, a declarat fostul campion mondial.

Dupa preluarea puterii la Teheran de catre islamiști, ce a avut loc acum 25 de ani, nici un sportiv iranian nu a mai participat la o competiție sportiva desfașurata în Israel și nici macar împotriva sportivilor din aceasta țara. Daca Hashemian nu ar fi respectat aceasta interdicție, ar fi primit sancțiuni în cazul în care ar fi revenit în țara sa natala.

În cadrul Jocurilor Olimpice de la Atena, un caz asemanator a provocat un adevarat scandal. Campionul mondial iranian de judo, Arash Miresmaeili, a invocat o accidentare pentru a nu concura împotriva sportivului israelian Ehud Vaks. El a fost primit în Iran ca un erou, primind chiar o prima de 9.800 de euro.

Agenția de presa oficiala din Iran, „Irna”, a anunțat ca toți sportivii care vor încalca interdicția de a concura împotriva israelienilor în competiții oficiale vor fi sancționați.

Mediafax