Daniel Nestor vine la Bucuresti cu echipa Canadei

Apropo.ro / 15.09.2004, 10:50
Daniel Nestor vine la Bucuresti cu echipa Canadei
Tenismanul Daniel Nestor, liderul clasamentului mondial la dublu, face parte din echipa Canadei care va întîlni, în perioada 24-26 septembrie, la București, formația României în barajul pentru ramînerea în Grupa Mondiala a Cupei Davis. Daniel Nestor, în vîrsta de 32 de ani, face

Tenismanul Daniel Nestor, liderul clasamentului mondial la dublu, face parte din echipa Canadei care va întîlni, în perioada 24-26 septembrie, la București, formația României în barajul pentru ramînerea în Grupa Mondiala a Cupei Davis.

Daniel Nestor, în vîrsta de 32 de ani, face parte din echipa de Cupa Davis a Canadei din 1992. Nestor și Mark Knowles din Bahamas au cîștigat, saptamîna trecuta, la US Open, cel de-al doilea turneu de Grand Slam în proba de dublu, dupa ce, în urma cu doi ani, triumfasera la Australian Open. În finala de la US Open, perechea Nestor/Knowles, cap de serie numarul 3, a trecut, cu scorul de 6-3, 6-3, de cuplul Leander Paes (India) / David Rikl (Cehia), cap de serie numarul 13. Dupa reușita de la US Open, Nestor a devenit numarul 1 mondial la dublu.

În palmaresul din acest an al canadianului figureaza patru turnee cîștigate la dublu, împreuna cu Knowles: turneul de Masters Series de la Cincinnati, turneul de la Barcelona, turneul de la Marsilia și US Open.

Capitanul nejucator al echipei Canadei, Martin Laurendeau, a anunțat jucatorii pentru meciul de Cupa Davis cu România. Astfel, echipa canadiana va fi formata din Daniel Nestor, Frank Dancevic, Frederic Niemeyer și Simon Larose.

„Daniel, Frederic, Frank și Simon au fost mereu inspirați cînd au jucat în echipa, dar va trebui sa ne dam toata silința pentru a putea învinge o echipa formidabila ca cea a României”, a declarat  Martin Laurendeau.

Dancevic, în vîrsta de 19 ani, cel mai bine clasat jucator canadian la simplu în Indesit ATP Entry Ranking, fiind numarul 207, ocupa locul 226 în Indesit ATP 2004 Race, cu numai trei puncte.

Niemeyer (numarul 223 Indesit ATP Entry Ranking și 150 Indesit ATP 2004 Race), în vîrsta de 28 de ani, este jucatorul canadian cu cele mai bune rezultate în Cupa Davis, reușind zece victorii din cele 16 meciuri disputate din 1999.

Larose (numarul 299 Indesit ATP Entry Ranking și 199 Indesit ATP 2004 Race), în vîrsta de 26 de ani, este  jucator de Cupa Davis din 1999 și a cîștigat șapte din cele 17 meciuri disputate în aceasta competiție.

Frank Dancevic și Simon Larose au pierdut în primul tur al calificarilor la BCR Open România de la București. Dancevic a fost învins de francezul Richard Gasquet, cu scorul de 6-4, 6-2, iar Larose a pierdut în fața lui Florin Mergea, cu scorul de 1-6, 5-7. Cei doi se afla la București pentru a pregati întîlnirea de Cupa Davis de saptamîna viitoare.

Mediafax