Zenga: Sansele sunt egale

Apropo.ro / 15.09.2004, 09:55
Zenga: Sansele sunt egale
Antrenorul FC Steaua, Walter Zenga, a declarat, marți, ca echipa sa și formația ȚSKA Sofia au șanse egale de calificare în grupele Cupei UEFA, deoarece în aceasta competiție nu exista favoriți. "În Cupa UEFA nu exista favoriți sau echipe care au

Antrenorul FC Steaua, Walter Zenga, a declarat, marți, ca echipa sa și formația ȚSKA Sofia au șanse egale de calificare în grupele Cupei UEFA, deoarece în aceasta competiție nu exista favoriți.

„În Cupa UEFA nu exista favoriți sau echipe care au prima șansa. Exista șanse egale pentru Steaua și pentru ȚSKA. Cine este mai inteligent, mai concentrat în cele doa manșe merge mai departe. Daca nu iei gol acasa ai șanse mai mari în perspectiva meciului retur. Nu îmi este frica de nimeni, însa respect toate echipele. «Frica» nu este un cuvînt corect în fotbal, «respect» este cuvîntul potrivit”, a spus tehnicianul stelist.

FC Steaua va întîlni echipa ȚSKA Sofia joi, de la ora 20.00, pe stadionul din Bulevardul Ghencea, în prima manșa a turului întîi al Cupei UEFA.

Zenga a subliniat ca atmosfera la echipa este buna și spera ca Steaua sa faca un meci mare împotriva echipei bulgare. „ȚSKA este o echipa puternica, lucru demonstrat de faptul ca a dat multe goluri și nu a luat nici unul. Toate echipele, cînd joaca în Cupa UEFA, se gîndesc sa mearga mai departe. Noi spunem ca sîntem mai buni ca ei, ei se gîndesc ca sînt mai buni ca noi. În cele doua manșe trebuie sa fim concentrați toate cele 180 de minute, este foarte important”, a spus Zenga, care a adaugat ca suporterii sînt mereu alaturi de echipa. „Trebuie sa se înțeleaga faptul ca joi nu este ultimul meci din Cupa UEFA, ci doar turul. Trebuie sa susțina echipa, iar jucatorii sa simta fanii aproape”, a comentat Zenga.

Atacantul Adrian Neaga a precizat ca spera ca stadionul sa fie plin la ora meciului, pentru ca Steaua are mare nevoie de susținerea publicului. „Va fi un meci greu. Sîntem pe un drum bun și, cu ajutorul suporterilor, cred ca vom cîștiga. Sper sa ne impunem jocul înca de la început, sa învingem la unul sau doua goluri diferența fara sa primim gol. Este un dezavantaj ca jucam prima manșa acasa, altfel stateau lucrurile daca se disputa returul în Ghencea”, a spus Neaga.

Mijlocașul și antrenorul secund Dorinel Munteanu a declarat ca Steaua se afla în fața unei partide extrem de importante. „Obiectivul nostru este clar: intrarea în grupele Cupei UEFA. Un gol primit acasa valoreaza dublu, dar eu sper sa nu primim și sa obținem victoria. Nu mai trebuie sa vorbim despre importanța lui Radoi în cadrul echipei, dar cred ca se vor gasi soluțiile optime pentru zona fundașilor centrali”, a afirmat Munteanu.

Walter Zenga a declarat ca este nemulțumit de data de disputare a partidei restante cu Apulum Alba Iulia, din etapa III-a a Diviziei A, meci programat sa aiba loc pe 22 septembrie, de la ora 20.00.

„Avem doua meciuri importante în Cupa UEFA și ce facem, recuperare cu Apulum?” a afirmat antrenorul gruparii din Bulevardul Ghencea.

Dorinel Munteanu spune ca a ramas surprins de programarea facuta de LPF. „Vom avea șase meciuri în 18 zile și ne va fi foarte greu, dar avem un lot valoros și trebuie sa ieșim cu bine din aceasta încercare”, a menționat Munteanu.

Walter Zenga a precizat ca meciul de la Pitești, cu FC Argeș, din etapa a VI-a a Diviziei A, i-a lasat un gust amar. „Ce sa fac acum, sa îl trimit înapoi în Belarus pe Hamutovski? Am analizat meciul și sper sa sa nu se mai întîmple ca la Pitești, unde am greșit de doua ori și am primit doua goluri. Un portar face greșeli în timpul unui sezon, se întîmpla în toata lumea”, a subliniat Zenga.

Antrenorul stelist a declarat ca nu îl intereseaza ce se întîmpla la Dinamo. „Sînt foarte bucuros pentru victoria echipei FC Național”, a spus Zenga.

Dorinel Munteanu considera ca Steaua a facut totul sa cîștige meciul cu FC Argeș. „Sîntem puțin dezamagiți ca nu am cîștigat la Pitești, dar acum a trecut. Nu ma intereseaza ce este la Dinamo, noi vrem liniște la echipa, dar la finalul meciului de la Pitești ne-am dus sa salutam galeria și am fost și noi huiduiți și apostrofați”, a spus Munteanu.

Mijlocașul stelist a afirmat ca este greu sa remontezi patru înfrîngeri. „Sînt 12 puncte și trebuie sa piarda și contracandidatele. Oricum, nu cred ca se va întîmpla la noi așa ceva”, a spus Dorinel Munteanu.

Mediafax