Woodward: Wilkinson ar trebui sa fie capitanul Angliei

Apropo.ro / 14.09.2004, 11:02
Woodward: Wilkinson ar trebui sa fie capitanul Angliei
Fostul antrenor al reprezentativei de rugby a Angliei, campioana mondiala en titre, Clive Woodward, a declarat, luni, ca urmatorul capitan al selecționatei rugby ar trebui sa fie Jonny Wilkinson. Woodward a apreciat ca Wilkinson, cel mai bun jucator al finalei Cupei Mondiale din

Fostul antrenor al reprezentativei de rugby a Angliei, campioana mondiala en titre, Clive Woodward, a declarat, luni, ca urmatorul capitan al selecționatei rugby ar trebui sa fie Jonny Wilkinson.

Woodward a apreciat ca Wilkinson, cel mai bun jucator al finalei Cupei Mondiale din Australia, este cel mai potrivit succesor al jucatorului Lawrence Dallaglio, care s-a retras din echipa naționala în luna august.

 Clive Woodward, care a demisionat de la conducerea tehnica a echipei Angliei pe 2 septembrie, l-a menționat pentru funcția de capitan și pe Phil Vickery. „Singurii jucatori pe care îi consider potriviți pentru postul de capitan al echipei engleze sînt Wilkinson și Vickery”, a declarat fostul tehnician pentru postul de radio BBC.

Woodward a menționat ca rugbistul Jonny Wilkinson este total diferit de alți capitani ai reprezentativei Angliei, cum ar fi Lawrence Dallaglio și Martin Johnson. „Daca va doriți pe cineva care sa constituie un model de urmat pentru națiunea engleza, Wilkinson este omul potrivit”, a mai spus Woodward.

Wilkinson, în vîrsta de 25 de ani, și-a reluat activitatea sportiva la începutul lunii septembrie, dupa ce a fost indisponibil opt luni, din cauza unei accidentari.

Mediafax