Lucescu nu se teme de AC Milan

Apropo.ro / 14.09.2004, 10:03
Lucescu nu se teme de AC Milan
Antrenorul Mircea Lucescu a declarat, luni, într-o conferința de presa, ca formația AC Milan, adversara echipei Șahtior Donețk în prima etapa a grupelor Ligii Campionilor, este o echipa solida, dar care are și punctele ei slabe. "AC Milan este o echipa puternica,

Antrenorul Mircea Lucescu a declarat, luni, într-o conferința de presa, ca formația AC Milan, adversara echipei Șahtior Donețk în prima etapa a grupelor Ligii Campionilor, este o echipa solida, dar care are și punctele ei slabe.

„AC Milan este o echipa puternica, are o aparare solida, practica un joc foarte bun la mijlocul terenului iar atacanții beneficiaza de pase foarte bune și periculoase în careu. Dar, ca orice echipa, are și puncte slabe, pe care vom încerca sa le speculam”, a spus Lucescu, adaugînd ca nu a pregatit o strategie pentru a-l bloca în mod special pe atacantul ucrainean al echipei italiene, Andrei Șevcenko.

Mircea Lucescu a menționat ca începutul partidei va fi foarte important pentru Șahtior Donețk. „Trebuie sa fim foarte atenți, mai ales în primele minute, pentru ca AC Milan va încerca sa se foloseasca de orice greșeala pe care o vom face. Este foarte important sa începem meciul bine. AC Milan nu este o echipa de neînvins iar noi trebuie sa ne facem jocul”, a subliniat tehnicianul.

Lucescu considera ca Șahtior Donețk va avea o evoluție „decenta” în Liga Campionilor, în ciuda faptului ca face parte din cea mai dificila grupa a competiției. „AC Milan este una dintre asiprantele la cîștigarea Ligii Campionilor, FC Barcelona demonstreaza ca este o echipa din ce în ce mai puternica, în timp ce Celtic Glasgow este o echipa mai mereu prezenta în cupele europene. Echipa mea este însa foarte ambițioasa și, datorita președintelui Rinat Ahmetov, am reușit sa punem la punct o echipa care va avea o evoluție decenta în Liga Campionilor”, a explicat Mircea Lucescu.

În partida pe care Șahtior Donețk o va disputa, marți, pe teren propriu, împotriva formației AC Milan, în grupa F a LC, tehnicianul Mircea Lucescu nu va putea conta pe serviciile jucatorului Flavius Stoican, suspendat.

Mediafax