Morariu explica motivele demisiei sale

Apropo.ro / 10.09.2004, 10:16
Morariu explica motivele demisiei sale
Octavian Morariu a explicat, joi, într-o conferința de presa, motivele demisiei sale din funcția de președinte al Agenției Naționale pentru Sport, aratînd ca a ajuns la final de mandat. "Este o problema de ordin tehnic și administrativ, iar corect ar fi sa

Octavian Morariu a explicat, joi, într-o conferința de presa, motivele demisiei sale din funcția de președinte al Agenției Naționale pentru Sport, aratînd ca a ajuns la final de mandat.

„Este o problema de ordin tehnic și administrativ, iar corect ar fi sa se spuna ca am ajuns la final de mandat. Am spus de la început ca sînt în aceasta funcție pentru o perioada bine determinata. Au fost 15 luni «salbatice», iar la un moment dat urma sa se încheie mandatul, ceea ce se va întîmpla pe 24 septembrie. Era firesc sa anunț cu o anumita perioada înainte pentru a asigura continuitatea acestui for”, a spus Morariu.

El a menționat ca nu s-a pus niciodata problema desființarii Agenției Naționale pentru Sport. „Agenția Naționala pentru Sport, de care depind multe cluburi, nu poate fuziona, în urmatorii ani, cu COR. Am insistat foarte mult ca ea sa ramîna ca parte de sine statatoare, sportul are nevoie de administrare în orice țara”, a precizat Morariu.

Octavian Morariu a fost numit oficial, în 3 iulie 2003, printr-o Hotarîre de Guvern, în funcția de președinte al Agenției Naționale pentru Sport (ANS).

Morariu a subliniat ca, în mod normal, urmeaza sa revina, din 25 septembrie, la conducerea Federației Române de Rugby (FRR).

Întrebat daca intenționeaza sa candideze pentru funcția de președinte al Comitetului Olimpic Român (COR), Morariu a spus: „Aceasta funcție este de raspundere și presupune foarte multe. Trebuie sa ma analizez pe mine și trebuie sa analizez totul, mai ales ca un post ca acesta este benevol, nu este remunerat, iar persoana care îl ocupa trebuie sa aduca, nu sa ia de la sport. Trebuie sa vad  ce disponibilitați am și sa vad daca ma pot înhama la așa ceva”.

Președintele ANS nu crede ca actualul conducator al COR, Ion Țiriac, i-a forțat mîna atunci cînd a spus ca Morariu este singura persoana capabila sa conduca forul olimpic român. „Nu poți forța mîna cuiva împotriva voinței sale, dar poți sa faci aprecieri despre o persoana fara sa-i ceri acordul. Dar, nu trebuie sa uitam ca la COR sînt alegeri și, daca ar fi sa candidez, ar trebui sa fiu ales”, a spus Morariu.

Octavian Morariu susține ca este foarte important ca pentru o funcție de conducere cum este cea de președinte al COR sa beneficiezi și de ajutorul unei echipe foarte bune. El a precizat ca nu s-a gîndit la un nume pe care sa-l propuna pentru conducerea COR. „Sportul românesc dispune de mulți oameni de valoare care ar putea conduce COR. Este o misiune sfînta pentru cel care se va înhama la așa ceva”, a spus Morariu. Președintele ANS a menționat ca va anunța decizia în privința unei eventuale candidaturi la președinția forului olimpic român, pe 15 octombrie, cu o luna înainte de alegerile programate pe 15 noiembrie.

Morariu s-a declarat mulțumit de activitatea sa în cadrul ANS, apreciind ca a realizat multe lucruri în plan financiar și administrativ. „Am avut încredere mare în sportivii noștri și ne-am întors de la Jocurile Olimpice de la Atena cu numarul de medalii sperat”, a precizat Morariu.

Mediafax