Parfum de frauda și trandafiri

Apropo.ro / 09.09.2004, 13:12
Parfum de frauda și trandafiri
În mai puțin de doua luni, numarul pesediștilor bihoreni a crescut cu peste 1.000 de suflete. Exact în perioada dintre alegerile locale și alegerile interne, cifra membrilor de partid a sarit de la 8.880 la peste 10.200. Aceasta veritabila explozie era explicabila daca PSD

În mai puțin de doua luni, numarul pesediștilor bihoreni a crescut cu peste 1.000 de suflete. Exact în perioada dintre alegerile locale și alegerile interne, cifra membrilor de partid a sarit de la 8.880 la peste 10.200. Aceasta veritabila explozie era explicabila daca PSD Bihor ar fi fost câștigatorul localelor. Însa, pentru ca rezultatele obținute la scrutinul din iunie au fost cel puțin modeste, sporirea pesediștilor bihoreni ar putea fi pusa mai de graba pe seama mobilizarii exemplare a simpatizanților. Asta daca nu cumva e vorba de o stravezie tentativa de influențare a votului pentru desemnarea candidaților pentru viitorul Parlament. Cele peste 1.000 de voturi suplimentare ar putea propulsa pe oricare dintre pretendenți în fruntea listei. S-ar parea ca, pentru propașirea partidului, în Bihor au votat și cei înscriși în PSD dupa trecerea în neființa.

Figuri noi cu mutre vechi

Dorința de primenire în Primarie este pe cale de a se împlini. Metoda de schimbare se aseamana cu cea din armata, unde ciorapii se schimba zilnic, dar între racani. Se pare ca Ionel Vila va trece în locul pensionabilului Florian Dacin, Andrei Krausz va lua locul ramas de la Vila, iar Aurel Giurca se va instala în fotoliul proaspat parasit de Andrei la șefia API. Pentru ca rotația sa fie completa ar trebui ca ex-secretarul Consiliului Local, Florian Dacin, sa ajunga pe funcția lui Giurca, dar așa se aude ca postul de director e harazit unui pilos de-al viceprimariței Biro Rozalia.

Operațiunea „Calculatorul”

Liderii PSD Bihor n-au vrut sa spuna ziariștilor, nici în ruptul capului, de unde au 100 de calculatoare pentru alegerile interne. Ba ca-s „de la membri”, ba „de la o anumita firma” și alte asemenea eschive. Se pare ca logistica fundamentala desfașurarii alegerilor interne vine tocmai din instituțiile statului. Primari, viceprimari și chiar consilieri ai opoziției șușotesc ca pesediștii au luat „împrumut” calculatoarele din instituții, în special din primarii, punându-le în slujba partidului. E drept ca treaba miroase a activitate politica facuta pe spatele cetațeanului, dar e la fel de drept ca tot românul are de câștigat daca, în viitor, partidul va fi reprezentat în Legislativ de oameni mai competenți.

[Bihoreanul]