Inteligența parinților scade dupa nasterea primului copil

Apropo.ro / 09.09.2004, 11:09
Inteligența parinților scade dupa nasterea primului copil
Nivelul inteligenței membrilor unei familii scade semnificativ dupa nașterea primului copil, arata un studiu citat de tabloidul britanic The Sun. Studiul, efectuat pe o durata de cinci ani de catre cercetatorii de la Indiana University (SUA) și condus de dr. Hosung Lee, a

Nivelul inteligenței membrilor unei familii scade semnificativ dupa nașterea primului copil, arata un studiu citat de tabloidul britanic The Sun.

Studiul, efectuat pe o durata de cinci ani de catre cercetatorii de la Indiana University (SUA) și condus de dr. Hosung Lee, a verificat IQ-ul cuplurilor înainte și dupa șase luni de la nașterea primului copil. Rezultatele au aratat ca nivelul inteligenței la ambii parinți a scazut considerabil. Ei au pierdut mai ales capacitatea de a gîndi obiectiv.

„Așa se explica faptul ca parinții cred ca cel mai deștept din clasa sau cel mai bun sportiv este copilul lor, chiar daca acel copil nu știe prea multe sau are nevoie de cîteva ore pentru a parcurge o suta de metri. Oameni considerați înainte receptivi și inteligenți se transforma în persoane care sînt în stare sa dea vina pe profesor sau pe antrenorul de sport de fiecare data cînd copilul lor mediocru da greș”, a spus Lee.

Cercetatorul susține ca unii parinți devin la fel ca eroii de desene animate din „Familia Simpson”.

Echipa de cercetatori a testat 173 de cupluri, iar absolut toate au înregistrat rezultate mai slabe la cel de-al doilea test IQ, unele dintre ele pierzînd 20 și chiar mai multe puncte.

Dr. Lee a conchis ca activitatea creierului se deterioreaza dupa apariția unui copil, cauza fiind mai degraba psihologica decît biologica.

Echipa de cercetatori își va continua cercetarile pentru a vedea daca acest proces este reversibil.

Mediafax