Iulian Raicea explica de ce a obtinut doar locul cinci la JO

Apropo.ro / 08.09.2004, 10:28
Iulian Raicea explica de ce a obtinut doar locul cinci la JO
Sportivul Iulian Raicea a declarat, marți, ca a obținut doar locul cinci în concursul olimpic de tir de la Atena deoarece nu a beneficiat de o pregatire adecvata și nu a avut materiale de concurs de calitate. "Adversarii mei din finala au avut avantajul materialelor.

Sportivul Iulian Raicea a declarat, marți, ca a obținut doar locul cinci în concursul olimpic de tir de la Atena deoarece nu a beneficiat de o pregatire adecvata și nu a avut materiale de concurs de calitate.

„Adversarii mei din finala au avut avantajul materialelor. Pistoalele rușilor, de exemplu, sînt fabricate în instituții specializate de tehnica militara, în vreme ce ale noastre erau cumparate din comerț”, a explicat sportivul în cadrul unei conferințe de presa.

Iulian Raicea a precizat ca în România nu exista posibilitatea fabricarii unor arme performante. „Noi nu avem în țara nici macar un aparat pentru masurarea vitezei glonțului”, a spus tiristul.

Raicea a menționat ca adversarii sai din finala la pistol viteza erau militari profesioniști, iar oficialii rușilor erau cu toții foști angajați ai KGB.

Celalalt sportiv ieșean participant în concursul de tir de la Atena, Sorin Babii, care s-a clasat pe locul 13 la JO, a criticat atitudinea federației române de specialitate. „Este mult mai comod pentru FR Tir ca sportivii care merg la competiții internaționale sa își faca singuri service-ul la arme. Din nefericire, la noi s-a încetațenit acest lucru și este dureros”, a spus Babii.

 Contractele lui Iulian Raicea și Sorin Babii cu gruparea CS Omega Tehnoton Iași au expirat, dar acestea vor fi reînnoite pe data de 1 octombrie, pe o perioada de patru ani.

Patronul CS Omega Tehnoton Iași, Maricel Popa, a declarat ca și-a propus ca la JO-2008 sa participe cu patru sportivi în concursul de tir, iar ca port-drapel al delegației României îl propune pe Sorin Babii.

Maricel Popa s-a declarat nemulțumit de faptul ca  Babii și Raicea nu au fost încurajați la Atena de nici un oficial al delegației României. „În tribune, la Atena, eu împreuna cu președintele secției de tir, Fanel Constantinescu, am fost singurii români care i-au încurajat pe ai noștri. Nimeni altcineva, nici macar o persoana din delegația oficiala a țarii noastre”, a spus Popa, menționînd ca este mîndru de locurile 5 și 13 obținute de cei doi sportivi.

Mediafax