Florin Popescu: Eram mai multumiti daca nu prindeam finala

Apropo.ro / 31.08.2004, 10:50
Florin Popescu: Eram mai multumiti daca nu prindeam finala
Sportivul Florin Popescu, membru al echipajului de canoe 2 al României, a declarat, luni, la revenirea în țara de la JO de la Atena, ca ar fi fost mai mulțumit daca nu s-ar fi calificat în finala, decît sa rateze podiumul la cîțiva centimetri. "Am terminat de doua ori pe

Sportivul Florin Popescu, membru al echipajului de canoe 2 al României, a declarat, luni, la revenirea în țara de la JO de la Atena, ca ar fi fost mai mulțumit daca nu s-ar fi calificat în finala, decît sa rateze podiumul la cîțiva centimetri.

„Am terminat de doua ori pe locul patru. Daca pierdeam la o barca sau doua distanța  sau daca nu prindeam finala cred ca eram mai mulțumiți decît sa terminam cursa la 5 -10 cm de locul trei și la 20 cm de locul întîi”, a declarat Popescu.

Echipajul masculin de canoe 2, format din Florin Popescu și Silviu Simioncencu, s-a clasat pe locul patru în finalele probelor pe distanța de 500 m și pe cea de 1000 m.

Florin Popescu a precizat ca vîntul și valurile au constituit o problema. „Cred ca 99 la suta am pierdut pe mîna lui Dumnezeu”, a spus sportivul, menționînd ca urmeaza sa ia o pauza competiționala de un an.

Antrenorul coordonator al lotului național de kaiac-canoe, Ivan Patzaichin, a declarat ca sportivii antrenați de el nu meritau sa se întoarca fara nici o medalie de la JO. „Nici sportivii și nici eu nu meritam sa ne întoarcem fara medalii, mai ales ca am plecat cu gîndul sa cucerim doua. Am trecut pe lînga ele”, a spus Patzaichin.

Mediafax