Iordanescu se teme de Macedonia

Apropo.ro / 31.08.2004, 09:55
Iordanescu se teme de Macedonia
Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Anghel Iordanescu, a declarat, luni, ca selecționata Macedoniei, pe care "tricolorii" o vor întîlni sîmbata, la Craiova, de la ora 20.30, în grupa I de calificare la Cupa Mondiala din 2006, reprezinta un adversar periculos.

Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Anghel Iordanescu, a declarat, luni, ca selecționata Macedoniei, pe care „tricolorii” o vor întîlni sîmbata, la Craiova, de la ora 20.30, în grupa I de calificare la Cupa Mondiala din 2006, reprezinta un adversar periculos.

„Am învins Finlanda, însa nu se pot compara echipele între ele și nici un meci cu altul. Macedonia are cîțiva jucatori foarte valoroși. În majoritatea meciurilor pe care le-a susținut în deplasare, Macedonia a reușit sa înscrie, deci trebuie sa ne luam masuri de siguranța, pentru ca avem nevoie sa nu primim gol”, a spus selecționerul. 

Iordanescu a subliniat ca a întîmpinat mari dificultați în convocarea fundașilor centrali, neputînd conta pe Cristian Chivu, Sorin Ghionea și Mirel Radoi, toți accidentați. „Deși este suspendat pentru meciul cu Macedonia în urma cartonașului roșu primit în meciul cu Finlanda, l-am convocat pe Barcauan, care va intra în programul normal de pregatire. L-am convocat și pe Flavius Moldovan pentru a acoperi acest post. Am fost la meciul Steaua-Universitatea pentru a lua un fundaș craiovean, dar din pacate am vazut un dezastru pe linia de fund a Craiovei. Moți, cel vizat de mine, m-a dezamagit și am renunțat la el. Pe lista mea este și Marius Constantin, care n-a avut o prestație buna la Rapid în ultima etapa, n-am fost mulțumit de el, dar aveam nevoie de fundași”, a comentat Iordanescu.

Selecționerul reprezentativei României a spus ca este nemulțumit de situația unor jucatori care nu evolueaza la echipele lor de club. „Mulți jucatori de baza nu sînt titulari. Sînt forțat sa cedez și sa fac anumite compromisuri pentru o parte dintre ei, cum ar fi Mutu, un fotbalist de valoare, Lobonț, Ovidiu Petre, Marius Niculae sau Mitea. Probabil ca la unii dintre ei voi renunța, îi voi lasa sa joace la tineret, dar de alții avem mare nevoie, trebuie sa ne folosim de jucatorii valoroși”, a menționat Iordanescu.

Anghel Iordanescu a declarat ca nu a fost încîntat de evoluțiile din cupele europene ale echipelor Steaua și Dinamo. „Sînt dezamagit de prestațiile echipelor Dinamo și Rapid din ultima etapa, ca sa nu mai spun de cea a Universitații Craiova. Probabil ca, în urma evoluțiiilor bune, pe lista mea ar fi trebuit sa fie Oncica și Anca de la CFR Cluj sau Croitoru de la FCM Bacau, dar aștept ca jucatorii de valoare din campionatul intern sa ajunga la forma pe care trebuie sa o aiba un fotbalist de echipa naționala”, a spus Iordanescu.

Tehnicianul „tricolorilor” a afirmat ca, în urma prestației slabe din meciul cu CFR Cluj, portarul dinamovist Cristian Munteanu nu a mai fost chemat la lot. „Munteanu era ca și convocat, dar jocul sau de ieri m-a determinat sa-l chem pe Curca de la Farul. Pe lista mea nu s-a aflat Giani Kirița, pe care îl urmarim însa ca pe orice jucator din strainatate, inclusiv Adrian Ilie”, a subliniat Iordanescu.

Președintele FRF, Mircea Sandu, le-a mulțumit jucatorilor pentru daruirea de care au dat dovada în meciul cu Finlanda, scor 2-1. „Sper ca exprimarea echipei sa ne aduca înca doua victorii. Din moment ce Macedonia a marcat trei goluri Armeniei, înseamna ca fotbalul macedonean a evoluat”, a spus Sandu.

Mircea Sandu a declarat ca forul pe care îl conduce a facut mereu demersuri pentru a-l convinge pe mijlocașul Tiberiu Ghioane (Dinamo Kiev) sa revina la echipa naționala. „Am facut intervenții la președintele Federației Ucrainene, Grigori Surkis, care este și președintele clubului Dinamo Kiev. În aprilie am discutat cu el, am facut și o scrisoare, dar n-am primit raspuns”, a spus Sandu, completat de Iordanescu, care a adaugat ca nu a mai vorbit în ultimul timp cu Ghioane.

Medicul echipei naționale, Pompiliu Popescu, a afirmat ca pentru meciurile cu Macedonia și Andorra au probleme medicale fundașul Cristian Dancia și mijlocașul Florin Șoava, ultimul acuzînd dureri la coapsa stînga. „Radoi și Ghionea au plecat la Bologna pentru o verificare amanunțita, iar primul și pentru o eventuala artroscopie la genunchiul drept, unde are o leziune de menisc extern. Radoi va fi pe teren în maximum o luna. Ghionea, care are fractura de sept nazal, va fi indisponibil aproximativ doua saptamîni. Chivu și Ganea sînt în plin proces de recuperare. Îl așteptam pe Chivu poate chiar la meciul cu Cehia”, a comentat Popescu.

Reprezentativa României va susține, miercuri, la ora 17.30, un joc tactic cu o echipa din Divizia C, iar joi va pleca spre Craiova, unde va susține de la ora 19.45 antrenamentul oficial. Plecarea spre Andorra la Vella, pentru meciul cu echipa Andorrei, este programata duminica, la ora 14.50, de pe aeroportul din Craiova.

Mediafax