Medalie de argint pentru Ionela Tirlea

Apropo.ro / 26.08.2004, 09:37
Medalie de argint pentru Ionela Tirlea
Atleta Ionela Tîrlea Manolache a cîștigat medalia de argint în finala probei de 400 metri garduri din cadrul Jocurilor Olimpice, fiind cronometrata cu timpul de 53 de secunde și 38 de sutimi. Proba a fost cîștigata de sportiva elena Fani Halkia, cu timpul de 52.82, în

Atleta Ionela Tîrlea Manolache a cîștigat medalia de argint în finala probei de 400 metri garduri din cadrul Jocurilor Olimpice, fiind cronometrata cu timpul de 53 de secunde și 38 de sutimi.

Proba a fost cîștigata de sportiva elena Fani Halkia, cu timpul de 52.82, în timp ce medalia de bronz i-a revenit atletei Tetiana Tereshchuk-Antipova, din Ucraina, care a încheiat cursa cu timpul de 53 de secunde și 44 de sutimi.

Tot în concursul de atletism, atleta Felicia Țilea Moldovan s-a calificat în finala la aruncarea suliței, clasîndu-se pe locul 5 în grupa A, cu o performanța de 62,05 metri, realizata la cea de-a treia încercare. Finala probei se va desfașura vineri.

Sportivele Adina Anton și Alina Militaru nu au obținut calificarea în finala la saritura în lungime. Prima a ocupat locul 7 în grupa B de calificari, cu o saritura de 6,47 m, în timp ce Militaru a eșuat la prima încercare, dupa care nu a mai concurat.

Sportivul Eusebiu Diaconu s-a calificat în faza urmatoare a competiției de lupte greco-romane, dupa ce a cîștigat și cel de-al doilea meci din grupa B, la categoria 60 kg, în fața americanului James Gruenwald. În primul meci din grupa, Diaconu a trecut de portughezul Hugo Passos. Sportivul român îl va întîlni, joi, pe sud-coreeanul Hyun Ji Jung, o victorie însemnînd calificarea în semifinale.

Mediafax