Sport in apa pentru o silueta de vis

Apropo.ro / 23.08.2004, 16:39
Sport in apa pentru o silueta de vis
Mare sau piscina? Alegerea depinde doar de preferințe. Important este sa fii activa în timp ce faci baie. Mișcarea în apa este mult mai eficienta decat gimnastica practicata pe uscat, fiind și mult mai placuta. Gimnastica în valuri În apa marii, organismul este supus

Mare sau piscina? Alegerea depinde doar de preferințe. Important este sa fii activa în timp ce faci baie. Mișcarea în apa este mult mai eficienta decat gimnastica practicata pe uscat, fiind și mult mai placuta.

Gimnastica în valuri În apa marii, organismul este supus unor excitații termice puternice și, datorita mișcarii valurilor și abundenței de apa, are loc un schimb continuu al straturilor de apa care vin în contact cu epiderma, ceea ce duce la intensificarea circulației sangvine și la arderea grasimilor.

Tot ce ai de facut este sa sari peste valurile înspumate, un exercițiu eficient pentru întarirea musculaturii și combaterea celulitei.

Gimnastica în piscina
Corpul cantarește cu 90% mai puțin în apa decat pe uscat, iar o jumatate de ora de gimnastica efectuata în apa echivaleaza cu o ora și jumatate de exerciții, practicate în mod obișnuit. Poți executa exercițiile în orice piscina, fie pe „cont propriu”, fie sub îndrumarea unui specialist. Masajul apei, care exercita o presiune de 900 de ori mai mare fața de cea a aerului, amelioreaza circulația limfatica și sangvina și atenueaza senzația de oboseala a picioarelor.

De asemenea, exercițiile au rolul de a remodela silueta și de a mari tonusul muscular, de a întari articulațiile și de a combate celulita.

Jogging prin apa
Vrei sa scapi de celulita, sa-ți tonifici musculatura și sa elimini kilogramele în plus? Alearga prin apa… fie în mare (nivelul apei trebuie sa fie pana la genunchi), fie în piscina (apa sa-ți ajunga pana la piept). Efectul este același! Corpul trebuie sa fie ușor aplecat înainte iar la alergare, ajuta-te și de brațe. În primele zile, alearga 10-15 minute, pentru ca ulterior sa crești gradat intervalul de timp.

Atentie! În timpul alergarii nu gafai. Încearca sa-ți gasești un ritm prelung și regulat al respirației, pentru a oferi și plamanilor o baie… de ozon.

Volei în apa
Este ideal pentru destindere, dar și pentru remodelarea siluetei. Voleiul fortifica musculatura trunchiului (inclusiv pe cea a abdomenului). Stai în apa mica și folosește toți mușchii corpului atunci cand arunci mingea sau o prinzi.

…sau polo
Daca știi sa înoți, joaca cu mingea în apa poate semana cu un joc de polo. Folosește la prinderea mingii și picioarele, pentru a-ți întarii mușchii fesieri și pe cei ai abdomenului.

Înot
Acest sport marește flexibilitatea și mobilitatea și solicita aproape toți mușchii corpului. Înotul te va ajuta sa-ți remodelezi silueta, sa-ți îmbunatațești ritmul respirației și activitatea sangvina. Atenție, însa! Daca nu ești o înotatoare cu experiența, nu te avanta prea departe în valuri.